x

Enes Kanter ostaje član Oklahoma City Thundera!

Turski košarkaš Enes Kanter ostat će članom Oklahoma City Thundera nakon što mu je njegov dosadašnji klub ponudio iste uvjete kakve je dobio od Portlanda. Turski centar stigao je u Oklahomu tijekom prošle sezone iz Utah Jazza putem razmjene, a kao ograničeno slobodan igrač imao je priliku pregovarati s drugim klubovima. Interes za njegove usluge pokazao je Portland i bio spreman platiti 70 milijuna dolara kroz sljedeće četiri godine. 

No, Trail Blazersi će morati potražiti novo pojačanje u reketu nakon što su čelnici Thundera odlučili zadržati 23-godišnjeg Turčina ponudivši mu ugovor s istim uvjetima. ``Prošle smo sezone ušli u razmjenu igrača sa željom da Enesa zadržimo u nadolazećim sezonama i uzbuđeni smo što će nastaviti igrati za nas``, izjavio je glavni menadžer Thundera Sam Priesti u službenom priopćenju. 

 

No, zbog toga što je njegovim angažmanom klub za 13 milijuna dolara probio granicu za plaće igrača, tzv. ``salary cap``, Thunder će za Kantera platiti mnogo više od 70 milijuna. 

 

Usluge turskog centra koji je u 26 utakmica u dresu Thundera imao prosjek od 18,7 koševa i 11 skokova, Oklahomu će u sljedećoj sezoni koštati čak 40 milijuna dolara. Naime, Turčin će prema ugovoru zaraditi 16,4 milijuna dolara u sljedećoj sezoni, a klub će platiti više od 24 milijuna dodatnog poreza, zbog probijanja ``salary capa``.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.