x

Engleski drugoligaš nema dovoljno igrača za utakmicu!

Za manje od mjesec dana, točnije 9. avgusta, Blackpool, član Championshipa, druge engleske lige, igra svoju prvu utakmicu prvenstva kod Nottingham Foresta.

Za razliku od ostalih klubova, na treninzima Blackpoola je dosta mirno. Ne zato što je novi trener u klubu, belgijski stručnjak Jose Riga (54), uveo čeličnu disciplinu, već zato jer je na treningu samo osam igrača!

Svojevremeno član Premier lige (2010. – 2011.) , Blackpool je prošle sezone u zadnjim kolima sačuvao drugoligaški status.

Od završetka sezone do danas, klub je napustilo 27 igrača, među njima i Tom Ince, koji je bio u najboljem sastavu sezone Championshipa (prešao u premijerligaša Hull).

Zbog te situacije, klub je morao otkazati turneju po Španiji, a tko će zaigrati u novoj sezoni još se ne zna, prenosi Goal.

 

“Nema panike. Zapravo, ja to vidim i kao prednost. To dozvoljava menadžeru da dovede svoju momčad, umjesto da bira iz prenatrpane momčadi za koju misli da nije dobra,” kazao je za BBC predsjednik kluba Karl Oyston.

Navijači drugačije vide situaciju.

“Ekipa nije ‘tanka’, već je skoro ni nema. Ne vidimo baš napredak i tu je haos,” kazao je udruge navijača Glenn Bowley.

 

Navijači su bijesni što nedostaje investicija nakon ispadanja iz Premier lige.

Ne treba se začuditi ako klub uskoro napusti još jedna osoba. Menadžer Jose Riga doveden je prije pet sedmica iz Charltona.

Jer, i futsal ekipu je teško voditi kada imaš osam igrača, tri odbrambena igrača, jednog veznog i četiri napadača.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.