x

Ermin Redžić Bubi: Podignut ću Zetru na noge kao niko do sada!

Pred sutrašnje finale dušu nam je otvorio popularni Ermin Redžić Bubi koji je otkrio mnogo stvari o njemu koje nista znali. Rekao nam je kakav osjećaj ima pred finale, opsjedaju li ga cure, skim bi volio duet snimiti, o njegovom odnosu sa lijepom voditeljicom Sanjom Kužet i još mnogo toga.

1. Sutra je finale, kakav je osjećaj biti finalista Zvezda Granda s obzirom da znamo da si već pjevao u finalu ``OBN Music Talents``?

Dok čitam prvo vase pitanje i na sam pomen OBN music talents, sjetim se prelijepih dana u Sarajevu. Mnogo me uspomena veže za to vrijeme jer sam tad bio jedan od omiljenih tinejdžera a da bih to postigao, morao sam dobiti zeleno svjetlo sarajevske publike, a to znači biti jako dobar pjevač, jak zabavljač i skroman mimak. Sve je počelo u Sarajevu od prvog autograma do velikih nastupa u punim dvoranama. Kada shvatim da sam ponovio uspjeh i to, iz prvog puta ali sad na jos većem nivou jer je riječ o regionalnom takmičenju, osjećam se veoma lijepo i ponosno jer sam opravdao povjerenje svih onih koji su vjerovali da mogu postati uspješan na Ex Yu prostorima ako budem se borio i pjevao srcem. Tako sam i odradio svaki nastup na ovom showu i evo rezultat je tu.

 

2. Svojim nastupima si fascinirao i publiku i žiri, jesi li se iskreno nadao finalu?

Pjevao sam svaki put kao da mi je finale. To je žiri rekao i pohvalio me svaki put. Skoro sve moguće glasove sam osvojio, ali nisam se nadao da ću biti tako uspješan jer ne postoji pjevač koji može biti siguran da će proći iza Grandove zavjese i žirija svaki put. Žiri je rekao da na estradi nema neko kao ja i to je ono što mi je Bog dao .. Valjda je to tako svima nama suđeno da u nečemu budemo posebni. Treba biti skroman i ja ću takav uvijek biti ali u Zetri ću ostaviti srce jer jedva čekam tu noć koju imam čast da otvorim.

 

3. Koji nastup ti je najdraži u takmičarkom dijelu?

Najemotivniji nastup je onaj kada je Jelena zaplakala dok sam pjevao ``Da te Bogo ne volim`` - Bijelo Dugme , a najluđi koji je zapaliobsve u Beogradu, bio je kada sam izvodio svoju obradu pjesme ``Otkači samnom do ludila``- Mira Skoric.

 

4. Kroz takmičenje si nam pokazao da je tvoj fah pop i rok muzika, šta možemo očekivati sutra u finalu?

U finalu pjevam pjesme koje će podići cijelu Zetru. Inače na nastupima pjevam sve i narodne i zabavne ali u finali samo pjesme koje dolikuju dvoranama i stadionima jer prema Sarajevskoj publici imam ogroman respekt.

 

5. Ko ti je najviše privržen srcu od ostalih 12 finalista?

O djevojkama vam neću pričati heeh, to je tajna, jer sve me vole i poštuju .... a kolege su mi sve drage i mi smo super ekipa. Ne bih imao srca da nekog izdovjim. Sa Ibrom i Nikolom se čujem svaki dan. Sa Fatmirom i Farukom redovno pijem kafe i družimo se. Nenad i Denis su pravi prijatelji.

 

6. Kakav odnos imaš sa voditeljicom Sanjom Kužet jer znamo da ti je ona posebno draga na Grand sceni?

Sanja me je zavoljela od prvog dana kao prijatelja. Bila mi je velika podrška i nije to krila. Ona je posebna osoba i ja je volim kao sestru. Danas smo se čuli i poželjela mi je sreću. Nema u našem odnosu ništa loše.

 

7. Skim bi volio snimiti duet?

Želja mi je da u karijeri radim nešto sa Dinom Merlinom, Jelenom, Lukasom i Bregovićem. A snimit ću uskoro nešto sa nekim od kolega iz finala.

 

8. Ko ti je najdraži član žirija?

Svaki član žirija ima nešto posebno, a svi znaju da je Jelena Karleuša naprosto oduševljena mojim pojavljivanjem na Grandu. Bosanac, Ana, Viki, Šaban, dali su mi sve i jedan mogući glas tokom cijelog showa. Marija je presudila nekoliko puta za moj direktan prolazak. Svi su mi dragi i sve ih volim.

 

9. Podrška fanova će ti značiti, kakvu poruku bi im poslao?

Znam da imam mnogo publike u Sarajevu, a i iz mog grada dolazi nekoliko punih autobusa tako da će u Zetri biti ludnica. Moja poruka : Hvala za sve dane podrške, ostat ću uvijek onaj vaš isti Bubi i pjevati srcem za vas.

..jer malo ko ima tako vjernu publiku kao što ja imam vas.

 

10. Opsjedaju li te djevojke nego prije kada si bio u finalu OBN-a?

Heh tad je bilo ludo sa djevojkama ali stvarno ludo a sad je još zanimljivije jer tu su sad i srbijanke i makedonke. To mi svakako prija hehe. Mnogo je anegdota sa djevojkama... do jutra bi mogli pričati.

 

11. Ako ne pobjediš, ko je tvoj favorit za pobjedu?

Svi smo različiti i mislim da svako može biti pobjednik, naročito moje kolege iz BiH. Stvarno svako može od nas pobjediti ali karijera tek nastaje nakon showa. Sa našim pjesmama ćemo znati ko će ipak najbolje izvući iz ovog svega. Mi smo jedni drugima podrška i tu konkurencije nema.

 

12. Hoćeš li nam otkriti neku ekskluzivu sutra pred finale, šta možemo očekivati od tebe na sceni?

Bog mi je ispunio želju da ja otvaram finale. Prvom pjesmom podićemo cijelu Zetru na noge kao rijetko dosad. Spremio sam sjajno repertoarsko iznenađenje.

 

13. Sutra prvi nastupaš i otvaraš finale, ima li treme?

Jedva čekam da otvorim i nikad nemam tremu. Zar treba imati tremu ako vam životna sudbina na dlanu ispred vas stavi punu Zetru.. To je za mene čast i daću sve od sebe da dostojno milione gledatelja uvedem u finalni show.

 

14. Šta poslije finala, kakvi su planovi?

Poslije finala 5 dana odmora i krećem na turneju jer menadžeri su već sve nastupe zakazali. A nakon turneje izdajem pjesme za Grand kao i ostale kolege.

 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.