x

Eurobasket: Grupa smrti u O2 Areni!

Utakmice grupe B ili kako je košarkaški sladokusci vole zvati ``grupe smrti`` igraće se u berlinskoj O2 Areni.

Žrijeb za Eurobasket 2015. u istu grupu je svrstao selekcije Njemačke, Srbije, Španije, Turske, Italije i Islanda. Izuzmemo li selekciju Islanda koja u ovakvoj grupi može igrati samo egzotičnu i epizodnu ulogu, svaka od navedenih reprezentacija ima kvalitet za velike utakmice. 

 

Njemačka na krilima publike i jednog od najboljih košarkaša današnjice Dirka Nowitzkog ima kvalitet da se ravnopravno uključi u borbu za drugi krug. Povreda Zirbesa je oslabila Njemačku, ali Nowitzki, Benzing, Plaiss i društvo imaju neophodan kvalitet, dovoljan za drugi krug. 

 

Turska na Eurobasket dolazi opterećena nizom problema na relaciji klubovi-savez, klubovi selektor. U prirpremnom periodu igrali su promjenljivo, sa velikim oscilacijama, kako u različitim fazama priprema, tako i u različitim fazama jedne utakmice. Protiv Njemačke su na poluvremenu imali ``plus 16``, da bi na kraju bili poraženi. Koliko traga će ostaviti unutrašnja neslaganja na atmosferu u timu, ostaje da se vidi, ali u svakom slučaju reprezentacija sastavljena od igrača poput Dixona, Savasa i prije svega Illasove, svaku utakmicu može odigrati u visokom ritmu i biti ravnopravan takmac. Aspiracije Turske su jasne, a budu li posložili kockice Turci su legitiman kandidat ne samo za drugi krug, već i za više domete.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.