x

Evo kako danas izgleda čuvena Jagodinka iz filma ``Varljivo ljeto `68``!

U kinematografiji bivše Jugoslavije sek*i scena iz filma ``Varljivo ljeto `68`` između Slavka Štimca, koji je glumio Petra, i Dragane Varagić koja je glumila fatalnu Jagodinku Simonović, postala je kultna scena. Slavko Štimac je u nekoliko navrata rekao kako mu je žao što se od čitavog filma svima u sjećanje urezala scena u kojoj on ``mijesi, mijesi`` grudi kolegici Dragani. 

O njegovoj karijeri više-manje je sve poznato i on je svoju karijeru počeo graditi još kao osnovnoškolac u filmu ``Vlak u snijegu``, a gledali smo ga i u odličnim ostvarenjima poput ``Ko to tamo pjeva`` i ``Sjećaš li se Dolly Bell?``, ali o Dragani Varagić znamo puno manje.

 

Jagodinku je glumila u dobi od 27 godina, a nekoliko godina kasnije, sredinom 90-ih, glumica je napustila Srbiju i odselila se u Kanadu, piše Blic.  

 

- U Kanadi sam radila kao glumica, ali sam poslije magisterija počela i režirati, producirati i predavati na fakultetu. Neke kazališne kritike, koje sam dobila u Torontu, puno su bolje od kritika koje sam dobila u Beogradu. Ponosna sam na puno stvari koje sam ondje napravila. Samo četiri sedmice nakon dolaska u Kanadu, dobila sam prvu ulogu - rekla je glumica koja se vratila u Beograd nekoliko godina i to zbog porodičnih razloga.  

 

Prije godinu dana, gostovala je u emisiji ``SVOJ NA SVOME sa Nenadom Milenkovićem`` i pričale je o svom životu u Kanadi i prisjetila se svojih glumačkih početaka, a osvrnula se i na ulogu Jagodinke.

 

- Bilo mi je to simpatično i drago i to je preslatka uloga tople provincijalke koja se snalazi u gradu, ali previše mi je to sada. Moj život je otišao 30 godina unaprijed i mogu pričati o njoj, ali to je uvijek ista priča, a mene zanima ono što me čeka, a ne ono što je iza mene - kaže.   

(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.