x

Evo kakvo nas vrijeme čeka za vikend: Slijedi novi temperaturni šok!

Vrijeme u Bosni i Hercegovini se ponovo mijenja. Nakon nekoliko sunčanih dana, u dane vikenda slijedi novo zahlađenje, a očekuje se i snijeg na vrhovima planina, javljaju meteorolozi.  Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša se očekuje u Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne.

Od sredine dana se očekuju jače padavine, koje će se postepeno premještati sa zapada prema istoku zemlje, gdje se kiša očekuje tek krajem dana.

 

Na vrhovima planina u noći na subotu će padati i snijeg. Vjetar umjeren i jak, s mogućim olujnim udarima, južnog smjera. Prema večernjim satima, vjetar će oslabiti i tokom noći će postepeno mijenjati smjer na istok i sjeveroistok. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, u zapadnim područjima Bosne do 17 stepeni.

 

I u subotu će preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom u većem dijelu zemlje. Na vrhovima planina će padati snijeg. Od večernjih sati se očekuje smanjenje oblačnosti u Krajini, zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu od 10 do 14 stepeni.

 

Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni.

 

U nedjelju u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 5, na jugu od 6 do 10 stepeni.

 

Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20, na jugu zemlje od 20 do 25 stepeni.

(avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.