x

Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas!

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme s kišom.  U jutarnjim satima i tokom prijepodneva padavine se očekuju u jugozapadnim, zapadnim područjima Bosne i ponegdje na sjeveru Hercegovine. 

Tokom poslijepodneva i u večernjim satima padavine, uglavnom, u cijeloj BiH. Očekivana količina padavina u toku 24 sata: većinom od 5 do 15, a na sjeveru i zapadu Hercegovini od 20 do 35 l/m2. Vjetar će biti slab do umjeren, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugoistočni. Jutarnje temperature od 4 do 8, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 10 do 16, na jugu i sjeveroistoku Bosne do 19 stepeni. 

 

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme s kišom, uglavnom u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura oko 6, a dnevna oko 15 stepeni. 

 

U sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne jučer prijepodne je bilo pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku BiH sunčano. 

 

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Bihać 11, Sanski Most 12, Banja Luka, Prijedor 13, Sokolac, Srebrenica 14, Bijeljina, Doboj, Goražde, Gradačac, Ivan-sedlo, Kupres 15, Tuzla 16, Bugojno, Livno 18, Neum, Sarajevo, Zenica 19, Trebinje 21, Mostar 22 i Čapljina 23, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.