x

Evo koliko minuta vježbanja nedjeljno vam je potrebno za SAVRŠENO TIJELO!

Redovno nedjeljno vježbanje je dalek san za mnoge od nas. Ako mislite da nemate vremena da se posvetite svom tijelu - to je samo prazan izgovor, jer je dovoljno da vježbate samo nekoliko minuta svaki dan kako biste bili vitalni, ali i zgodni.

Većina nas provodi dane kukajući kako ne vodi zdrav život u onoj mjeri u kojoj bi trebalo. Još kada dođe ljeto i kada nas preplave fotografije zategnutih, vitkih tijela iz modnih magazina, nezadovoljstvo dodatno naraste. Nemojte se obmanjivati savršenom slikom, ali povedite računa o svojoj figuri, prvenstveno zbog zdravlja. Potrebna vam je motivacija - pronađite je!

 

Prosječna osoba u Evropi vežba 48 minuta nedeljno, što je za jednu trećinu manje od preporučene minutaže za vježbanje! Naučne studije pokazale su da je potrebno minimum 150 minuta umjerenog vježbanja tokom nedjelje, ili 75 minuta jakog, energičnog treninga tokom nedelje. Odaberite šta vam najviše odgovara: biciklizam, brzo hodanje, ili trčanje, koje stručnjaci najviše preporučuju jer utiče povoljno na um i tijelo. Pritom se preporučuje da te minute raspodijelite na minimum dva dana u nedelji.

 

Vježbajte svaki dan 15 minuta punom snagom, ili 25 minuta laganije i na nedeljnom nivou ćete biti i više nego u skladu sa preporučenom minutažom. Iskoristite toplo proljećno vrijeme, stavite slušalice u uši i krenite na trčanje po svom kraju! Dobar osjećaj poslije vježbanja ne može se zamijeniti ni sa čim. Ubacite u ishranu svaki dan po jedno voće, keks sa žitaricama ili cijeđene sokove, pa ćete vremenom manje hrliti ka nezdravim poslasticama.

 

I nemojte se opterećivati - završite dan sa čašom crnog vina, uz omiljeni film. Uživajte, volite i njegujte sebe.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.