x

Evo šta se događa vašem tijelu kada preskočite obrok!

Preskakanje obroka lako vas može navesti da se u neko doba dana prejedete. Ironično, zar ne?

Preskočiti doručak ili večeru u žurbi u današnje vrijeme i nije neka velika stvar. 

 

Neki ne stignu pojesti sve svoje dnevne obroke, a neki namjerno preskaču kako bi smanjili unos kalorija. Ipak, ovo posljednje, karta je za nakupljanje neželjenih kilograma, pojašnjava Kimberli McCallum, psihijatrica iz St. Louisa. Na ovaj način tijelo gurate u ``mod preživljavanja``, a kako biste to izbjegli, radije pojedite neke zdrave grickalice kada osjetite glad umjesto da preskačete obrok. 

 

Promjena raspoloženja

 

Jeste li primijetili kako ste loše volje kada ste gladni? Baš kao i koncentracija, vaše raspoloženje pada. – Možete početi osjećati nervozu i uznemirenost, a sposobnost razmišljanja pada – kaže dr. McCallum. Događa se rast razine hormona stresa, što može dovesti i do depresije.  

 

Prejedanje

 

Preskakanje obroka lako vas može navesti da se u neko doba dana prejedete. Ironično, zar ne? Kada nakon preskočenog obroka krenete jesti, pojest ćete više jer će vaš organizam to tražiti ``da napuni zalihe``. 

 

Kako biste izbjegli prejedanja kasnije u danu, za doručak birajte namirnice bogate proteinima jer ćete na tak način dulje zadržati osjećaj sitosti i izbjeći osjećaj jake gladi, savjetuju nutricionisti. 

 

Loše se osjećate, ali loše i izgledate

 

Suha koža i beživotna kosa prvi su znaci vašeg organizma da se ne hranite zdravo. Nešto ne štima, poruka je koju vaše tijelo šalje ``na van``. 

 

Osjećate se napuhnuto

 

Preskakanjem obroka imat ćete jači osjećaj ``napuhanosti`` i nadutosti. Ako jedete redovito, i vaša probava radi redovito i ostaci hrane se ``guraju`` kroz crijeva. Neredovita prehrana može uzrokovati kroničnu konstipaciju.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.