x

Evo zašto je G63 AMG 6x6 najluđi terenac na svijetu!

Na spomen najskupljeg Mercedesa mnogima će na pamet pasti SLS AMG ili pak neka verzija produžene S-klase. No ovaj epitet zapravo pripada najvećem i najblesavijem Mercedesovom automobilu kojim možete upravljati s vozačkom dozvolom B-kategorije.

Kada su nam početkom godine Nijemci pokazali komercijalnu AMG-ovu verziju vojne G-klase kakvu već tri godine isporučuju australijskoj vojsci, malo je reći da smo ostali u šoku i nevjerici.

Automobil dugačak gotovo šest metara i visok 2,2 metra koristi integralni pogon na šest točkova s čak pet diferencijala i blokadom svakog točka. Tu je i sistem koji pomoću kompresora omogućava punjenje i pražnjenje prednjih i stražnjih guma za svega dvadeset sekundi s ciljem bolje trakcije.

Sve bi ovo činilo G63 AMG 6x6 izuzetno sposobnim terenskim vozilom da nije 5.5-litrenog biturbopunjenog V8 s 536 KS i 720 Nm koji ga zapravo čini svojevrsnim superautomobilom za neprelazne terene. Ova 3,7-tonska mrcina do 100 km/h stiže za manje od šest sekundi, a na maksimalnih 160 km/h zaustaviće ga samo elektronski limitator.

Vrijedi li sve ovo 379.000 evra bez poreza i ostalih davanja? Pogledajte video i recite nam u komentarima.

Izvor: tportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.