x

Evropa kontinent sa najljepšim gradovima: Ova 3 obavezno posjetite!

Evropa je kontinent sa najljepšim gradovima na svijetu. 

Teško je izabrati tri grada, pored mnogo lijepih u Evropi. Svaki gard krije neke znamenitosti i zbog toga bi ih trebalo posjetiti i ima svoju priču.

 

Jedan od tri grada je Beč. On kao prijestonica Austrije, smatra se najboljim gradom na svijetu za mlade i on odiše šarmom. To su rekli oni koji su imali priliku da ga posjete. Čuven je i po Seher torti kao i svojim znamenitostima, a koliki je, nemoguće ga je obići za kratki vremenski period, pa se turisti rado vraćaju ponovo u ovaj garad koji se nalazi u srcu Evrope.

 

Znamenitosti koje morate obići prilikom svoje prve posjete Beču jesu prije svega Trg Svetog Stefana i čuvena katedrala Svetog Stefana. Ona je zanimljiva po tome što je u njoj održano venčanje, ali i pogreb kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta.

 

Takođe, čuvena je i Bečka opera. Ona je najpoznatija opera na svijetu. Na ovom mjestu je i izvedena prva Mocartova opera ``Don Đovani``. Za vrijeme II svjetskog rati ona je gorjela, ali je obnovljena.

 

Beč je takođe poznat i po brojnim parkovima i dvorcima koje ima, zato ga treba i posjetiti.

 

Drugi grad je Krakov koji se nalazi u Poljskoj.

 

On liči na gradove sa razglednica. On se smatra gradom koji ima najviše barova na malom mjestu. Ima preko 40 muzeja, više od 11 pozorišta, Operu, a posjetioci mogu da uživaju u provodu u noćnim klubovima kao i na brojnim festivalima.

 

A treći grad je Lisabon.

 

Ima i jedan od najvećih akva parkova. Ljudi su ljubazni a hrana je veoma ukusna. Ako dođete u Lisabon obavezno posjetite Kulu Belem i Jeronimski manastir. Oni simboliziju simbolizuju odbranu, kraljevsku moć i mješavinu raznih stilova koji su bili popularni kroz istoriju.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.