x

Evropski festival dizajna u Sarajevu !

U periodu od 04.05. do 07.05.2012. održat će se javne prezentacije inostranih i bh. dizajnera kao dio projekta „Evropski festival dizajna“, u saradnji sa „Sarajevskim sajmom - Danima vjenčanja“ Centra Skenderije. Unazad već dvanaest godina u sklopu ovog projekta je napravljena saradnja sa obrazovnim institucijama (tekstilna, trgovačka, umjetnička, kao i drugim srednjim, višim školama i fakultetima). Svake godine, mladi dizajneri kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz inostranstva, imaju šansu da učestvuju na ovom Evropskom festivalu dizajna, te na taj način imaju priliku da svoj jedinstveni rad prezentiraju originalnošću i kreativnošću. U sklopu festivala će biti prikazana izložba fotografija u kojima se prikazuju prirodna bogatstva Bosne i Hercegovine pod nazivom „VODE“. Osim fotografija bit će upriličena i izložba tradicionalne odjeće naroda BiH i izložbeni stolovi od dizajniranih, tradicionalnih gastronomskih specijaliteta.

Prvi dan 04.05. sa početkom u 20.oo h, održan je revijalni program dizajnera Bosne i Hercegovine, kao i modnih kuća i gostiju iz inostranstva. Program je otvorila Tijana Dapčević
zajedno sa brendom AR i nakitom Fahrudina Sofića. Na otvorenju su se predstavili dizajneri Arijan Radan, Mirjana Živković, Belma Tvico Stambol, Admir Karišik, Velida Skaka... 
05. 05. se održavaju Dani vjenčanja u saradnji sa Sarajevskim sajmom - Centra Skenderije, gdje trebaju biti prikazane revije vjenčanica i nekoliko originalnih vjenčanja uživo.
06. 05. u dnevnom događanju poslijednjeg dana, održat će se revija frizura salona „M Šabić“ i revija šminke.

Na otvorenju se predstavila i bh. dizajnerica Belma Tvico Stambol. Tvico je unijela dašak glamura i otmjenosti sa svojom kolekcijom i iznenadila prisutne svim svojim kreacijama. Kolekcija proljeće/ljeto 2013. odiše pastelnim bojama koje predstavljaju svu raskoš koje proljeće i ljeto bude u prirodi. Kolekcijom dominiraju duge elegantne i glamurozne haljine, koje se mogu nositi u raznim svečanim prilikama koje iziskuju dugu i lijepu haljinu. Pored Tvico Stambol, istakao se i Admir Ado Karišik koji je na interesantan način predstavio svoje krpice. Adini modeli su uz izlazak pokazali da znaju i plesati, pa su oduševili prisutne. Ado je bio i odlično raspoložen te je zabavljao manekenke u backstageu. Na dešavanju smo sreli i Amera Kadića, sarajevskog modnog fotografa koji ništa nije prepustio slučaju te se čitavu noć družio sa gošćom Tijanom Dapčević, ko zna možda je u pitanju neka nova saradnja. „Evropski festival dizajna“ je svojom pjesmom otvorila Tijana Dapčević, a prvu noć svojom revijom zatvorio Ado Karišik. Mnogo zanimljivih dešavanja na jednom mjestu, a vama dragi čitaoci svakako poruka da posjetite ovo dešavanje u Domu mladih. Ulaz na sva cjelodnevna zbivanja je slobodan.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.