x

FA će ispitati bivšeg trenera Chelsea zbog otpužbi za seksualno zlostavljanje dječaka!

U sklopu istrage o seksualnom zlostavljanju djece Fudbalska asocijacija Engleske (FA) će ispitat bivšeg trenera Chelsea Daria Gradija. Sedamdesetpetogodišnji direktor Crewe Alexandra negira bilo kakve optužbe.

Odluka o ispitivanju dolazi nekoliko dana nakon što je The Independent objavio izjavu jednog od bivših igrača omladinskog pogona Chelsea, u kojoj tvrdi da je Gradi posjetio njegovu porodicu s namjerom da ``izgladi stvari``. Gradi je tokom posjete negirao navode da je bivši šef izviđača Eddie Heath zlostavljao dječake, a na kraju je ipak priznao da je Heath ``bio malo bliži s dječacima``.

 

``Žao mi je ukoliko je prekoračio granicu``, kazao je Gardi. 

 

Heath je optužen da je nekoliko puta neprimjereno dirao mladog igrača prije nego što ga je seksualno napao. Nakon što je i bivši igrač Chelseaja Gary Johnson priznao da ga je Heath seksualno zlostavljao, Gradijev iskaz bi mogao biti ključan o tome šta je Heath radio u klubu. Johnson je naveo i da mu je klub platio 50.000 funti, uz ugovor o povjerljivosti. 

 

``Bilo bi neprimjereno i nepošteno prema svim stranama da dajem bilo kakav komentar za medije. Učinit ću sve što je u mojoj moći da pomognem istražnim organima``, kazao je Gradi za The Independent.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.