x

FACEBOOK SE USKORO TOTALNO MIJENJA: Kada ovo pročitate, izbrisat ćete svoj profil!

Fejsbuk je u petak najavio nove promjene, i velika je šansa da vam se uopšte neće dopasti. Naime, ranije su se vijesti u vašem njuzfidu pojavljivale na osnovu popularnosti koja se mjerila komentarima, lajkovima i šerovima, a sada...

Sada se uvode korjenite promjene u tom smislu, najavljuje sajt ``Mashable``. Fejsbuk će od sada pratiti koliko ste vremena utrošili na svaku priču ili sliku, i na osnovu toga birati šta će vam prikazivati.

 

– Međutim, to nije tako jednostavno kao što izgleda. Neko će provesti 10 sekundi čitajući nečiji status zato što mu se dopada, dok će drugi taj isti status čitati 10 sekundi jer ima sporu internet konekciju – navodi se u saopštenju.

 

Rješenje za taj problem sastoji se u tome, da će Fejsbuk na osnovu toga da li ste na određenoj priči proveli značajno više vremena od ostalog sadržaja, zaključiti da takav tip objava želite da vidite i na osnovu toga vršiće se selekcija.

 

Opet, i tu se može naći mana - recimo, kada vaša sestra izbaci album sa vjenčanja, logično je da ćete pregledati veliki broj slika. Međutim, Fejsbuk će na osnovu toga zaključiti da želite da vidite baš sve što ona objavi, te će se u skladu sa tim promijeniti i algoritam, iako ste vi željeli samo da vidite fotke sa vjenčanja.

 (Dnevno.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.