x

FIFA: Messi suspendiran zbog psovanja!

Najbolji nogometaš Argentine mora pauzirati četiri utakmice u kvalifikacijama za SP 2018.

Disciplinska komisija Svjetske nogometne asocijacije (FIFA) kaznila je kapitena reprezentacije Argentine Lionela Messija sa četiri utakmice suspenzije zbog psovanja pomoćnom sudiji u utakmici protiv Čilea prošlog petka (1:0 za Argentinu).

 

``Utvrđeno je kako je Lionel Messi prekršio Član 57 Disciplinskog kodeksa FIFA-e jer je uputio uvredljive riječi pomoćnom sudiji``, objavila je svjetska kuća nogometa.

 

Ovo praktično znači da jedan od najboljih igrača svijeta može zaigrati tek u posljednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija, kao i da neće biti u timu večeras u La Pazu, gdje ``Gauchosi`` igraju veoma važnu utakmicu protiv Bolivije.

 

Messi će platiti i globu od 10.000 švicarskih franaka.

 

``Ova odluka u skladu je s ranijim presudama Disciplinske komisije FIFA-e u sličnim slučajevima``, dodaju iz FIFA-e.

 

Odigrano 13 kola kvalifikacija

Nakon večerašnje utakmice u Boliviji Argentina 31. augusta putuje u Urugvaj, potom je domaćin Venecueli (5. septembar) i Peruu (5. oktobar), a kvalifikacije će okončati 10. oktobra duelom protiv Ekvadora kao gost.

 

Nakon 13 odigranih kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će naredne godine organizirati Rusija, vodeći je Brazil s 30 bodova, slijede Urugvaj (23), Argentina (22) i Kolumbija (21). Ove reprezentacije zasad drže mjesta koja donose siguran plasman na Mundijal.

 

Petoplasirana selekcija, a trenutno je to Ekvador (20), igra doigravanje.

 

Čile je šesti (20), Paragvaj sedmi (18), osmi je Peru (15), Bolivija deveta (7), a posljednja je Venecuela (6).

 

Izvor: Balkans.aljazeera.net/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.