x

FILMSKA VJERIDBA U CENTRU BEOGRADA: Vojnik osvaja prstenom!

Mirno! Naleeevo! Vadi ruže! Vadi prsten! Na ovaj i više nego neobičan i jedinstven način Petar Rakanović (19), vojnik na dobrovoljnom služenju vojnog roka Vojske Srbije, u prisustvu čete zaprosio je svoju djevojku Katerinu Ristić (19)! Sam čin prosidbe, koji je ličio na filmsku priču, odigrao se u subotu uveče u centru Beograda.

Katerina, koja je naravno pristala, nije mogla ni da nasluti šta joj se sprema kada ju je dečko, nakon što je položio zakletvu i dobio slobodno veče da provede van kasarne, pozvao da izađu na piće u baštu kafića. Dok su oni tako sjedili u bašti, unutar lokala bila je čitava družina u uniformama naoružana ružama. Njih 15 su u jednom momentu izašli ispred, postrojili se iza Petra kada je on ustao i navodno krenuo do toaleta, a on je onda kleknuo pred svoju dragu i pitao je da li hoće da se uda za njega. Uslijedilo je glasno „da” i još glasniji aplauz, dok su u pozadini odzvanjali stihovi pjesme „Lutko, ja sam riješen da vječno s tobom plešem”. Nakon toga suze radosnice, snažan zagrljaj zaljubljenih golupčića, čestitke i ruže od svakog vojnika za Katerinu...

 

- Pola godine smo u vezi, živimo zajedno, odnosno živjeli smo dok nisam otišao u Vojsku. Razdvojili smo se prije dvadesetak dana. Mi smo išli u istu školu, ali nismo se poznavali, niti družili sve dok me jednom profesorka srpskog nije izbacila sa časa. Izašao sam pred školu, a ona je sa drugaricom sjedila kod prozora. Iz dosade sam sa njima počeo da pričam. Razmijenili smo brojeve, družili se mjesec dana, a onda je sve počelo. Profesorki sam veoma zahvalan - u dahu priča Petar.

 

- Sve ovo za vjeridbu smislio sam sa drugarima koji su sa mnom u Vojsci. Iskreno, htio sam da to bude posebno, da se vidi, da ne bude intimno. Bio sam sasvim siguran da ce reći „da“, ali imao sam tremu, priznajem - priča on. Njegova Katerina priznaje nam da je presrećna zbog iznenađenja koje joj je priredio dragi i da vjeruje da će njena mama biti šokirana kada kući dođe sa prstenom.

 

- Zaista nisam ni slutila da ćemo se vjeriti večeras. Posumnjala jesam da se nešto dešava, prvo zbog konobara jer je djelovao nervozno. Vidjela sam i neku decu koja su me gledala sve vrijeme i govorila: „Ona gleda, ona gleda”, e tada sam se uplašila jer nisam znala o čemu se radi. Kad su krenuli da izlaze sa ružama, sve sam shvatila i oduševila se - kaže Katerina, koja u oktobru odlazi u Sloveniju na studije.

 

- Mi ćemo prkositi toj razdaljini jer stvarno imamo mnogo dobar odnos.To što smo u vezi pola godine i što imamo po 19 godina takođe nije nikakva prepreka - kaže Katerina, a onda joj Petar upada u riječ i kaže: ”Moja vojska traje tri mjeseca i nije da nisam razmišljao da poslije toga odem u Sloveniju”.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.