x

FK Sarajevo večeras protiv Borussije!

Fudbalski klub Sarajevo u četvrtak u Mönchengladbachu protiv Borussije igra uzvratni susret play offa Evropske lige.

Prvi meč na Koševu završen je pobjedom njemačkog kluba od 3:2 te će Sarajevu za dalji plasman trebati pobjeda od dva gola razlike.

Iako je pred igračima Sarajeva gotovo nemoguća misija, u taboru bordo kluba vjeruju u čudo i najavljuju borbu do posljednje minute.

 

- Mi smo svjesni kakva nas utakmica i kakav nas protivnik očekuje. Borussia je izuzetno kvalitetna ekipa, ali smo mi vidjeli da imamo svoje šanse i te šanse i prilike ćemo pokušati iskoristiti - rekao je trener Sarajeva Dženan Uščuplić.

 

- Momci su u Sarajevu pokazali da mogu da se nose sa Borussijom. Činjenica je da smo obje utakmice izgubili kući i uspjeli smo da se vratimo, ali Borussija je mnogo ozbiljniji protivnik. Dat ćemo sve od sebe i momci će ostaviti srce na terenu – dodao je.

 

Susret se igra na stadionu “Borussia Park” kapaciteta oko 54.000 mjesta, a na utakmici između Borussije i Sarajeva na stadionu će biti prisutno 46.279 gledalaca, s obzirom na to da je broj sjedećih mjesta smanjen na evropskim utakmicama bundesligaša.

 

Očekuje se da će Sarajevo u Mönchengladbachu imati podršku oko 4.000 navijača, od toga 1.200 iz Bosne i Hercegovine. Još je dostupno oko 500 ulaznica za sektore “6″ i “7″, koje će se moći kupiti na dan utakmice, direktno na stadionu putem Tickecountera 4 od 18 do 20.30 sati. Cijena ulaznice za navijače Sarajeva je 24,5 eura.

 

Fan zona za navijače Sarajeva bit će otvorena od 16 sati i nalazit će se u neposrednoj blizi stadiona “Borussia Park”, na adresi Am Borussiapark i Helmut-Grashoff-Straße.

 

Susret Borussia – Sarajevo igra se od 20.45 sati, a glavni sudija je Vladislav Bezborodov iz Rusije.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.