x

FK Sloboda i Beitar (Izrael) odradili trening na Bilinom polju!

Povodom sutrašnje utakmice na stadionu Bilino polje između tuzlanske Slobode i izraelske ekipe Beitar iz Jerusalema, danas su u press centru Stadiona Bilino polje održane konferencije za novinare FK Sloboda i Beitara.

Utakmica se igra uokviru 1.pretkola Evropske lige. Početak utakmice je u 18 sati. Prisutnim su se obratili Husref Musemić, šef stručnog štaba Tuzlaka i Zajko Zeba, kapiten Slobode. Musemić ističe da ih očekuje težak meč, ali da se neće unapred predati. Kaže da će sve učiniti da odigraju što bolje, a na kraju će se vidjeti hoće li uspjeti u nakanama.

 

Sloboda je nova u ovom takmičenju i znali su da će dobiti jakog protivnika. Imaju problema u ekipi, jer će sutra nedostajati četiri igrača, dva zbog povreda (Mehmedagić i Zec), te dvojica zbog radnih dozvola (Lazevski i Fatić).

 

Hendikep Slobode sutra će biti da ne igraju na svome stadionu, ali očekuju podršku sa tribina.

 

-Treba odigrati što je bolje moguće, ovo je prvo poluvrijeme i domaći teren ne igra neku veliku ulogu. Ako izađemo odlučni i skoncentrisani možemo napraviti dobar rezultat. Ovo su evropske utakmice, koje meni nisu novost i svaka greška se kažnjava. Moramo biti oprezni i čekati svoju šansu`` kaže trener Musemić.

Kapiten Tuzlaka Zajko Zeba kaže da su spremni za sutrašnju utakmicu, iako je ovo prva takmičarska utakmica nakon pauze.

 

-Ekipa će dati maksimum, a Beitar je dobra ekipa, mi je respektuemo i biće teško. Imamo nekoliko izostanaka  iz ekipe, kao što je rekao trener Musemić i nekoliko novih igrača, pa će to trebati sve ukomponovati,  ističe, na kraju, Zeba.

 

Igrači Slobode, nakon pressa, na Bilinom Polju su odradili trening pred sutrašnju utakmicu, kojem su 15 minuta mogli prisustvovati i novinari.

 

Nakon pressa FK Sloboda, konferenciju za medije održala je i ekipa Beitara, na kojoj su bili prisutni šef stručnog štaba Beitara, Shimon i portparol izraelske ekipe.

 

Nakon konferencije za novinare ekipa Beitara na Bilinom polju je odradila trening pred sutrašnju utakmicu protiv Slobode koja je na rasporedu sutra (četvrtak)  u 18 sati.

 

tekst : zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.