x

FORCAPIL - idealan za očuvanje zdravlja kose i noktiju!

Njegovan izgled odraz je zdravlja i pažnje koju čovjek posvećuje sebi. Životni stil pojedinca, adekvatna ishrana, ali i genetski faktor utječu na cjelokupni organizam, ali i izgled kose. Ona je i jedan od prvih pokazatelja da se nešto loše dešava kada je zdravlje čovjeka u pitanju. Nedostatak vitalnosti i prerano opadanje kose alarmira da je potrebno poduzeti adekvatne mjere. 

Kompanija „Arkopharma“ u svojoj laboratoriji razvila je niz proizvoda koji pomažu unapređenju zdravlja čovjeka. „Forcapil“ je posebno razvijen da pomogne očuvanje zdravlja kose i noktiju, spriječi problem  gubitka i opadanja,a  suhoj i beživotnoj kosi usljed štetnih sastojaka u kozmetici, čestog feniranja i farbanja podari njen stari sjaj i ljepotu. 

 

Zahvaljujući svojoj kompleksnoj formuli „Forcapil“ bogatim komponentama kao što su amino kiseline, vitamini B skupine i vitamin D, minerali i aktivni biljni sastojci pomaže da očuvate i unaprijedite izgled svoje kose. 

 

Najvažniji element za zdravlje kože, kose i noktiju je keratin. Sintetiziran iz sumpornih aminokiselina kao što su cistein i metionin, a zahvaljujući djelovanju cinka i vitamina B-skupine, keratin je općenito ključna strukturna tvar koja sačinjava vanjski sloj ljudske kože, i ključni protein u strukturi kose i noktiju, koji im obezbjeđuje elastičnost, čvrstoću i sjaj. 

 

Vitamin B6 esencijalan je u metabolizmu proteina i amino kiselina, naročito sumpornih aminokiselina cisteina i metionina, te se kao suplement upotrebljava u kombinaciji s njima. 

 

Vitamin B9 doprinosi normalnoj sintezi amino kiselina. Zbog toga “Forcapil” u sebi kombinuje vitamine B6 i B9 sa cisteinom i metioninom.

 

Također, Vitamin B8 ili biotin pomaže očuvanju lijepe, podatne, jake, sjajne i zdrave kose.

 

Vitamin D3 ima važnu ulogu u diobi ćelija.

 

Cink jedan je od najvažnijih minerala u ljudskom tijelu. Ima ulogu u metabolizmu proteina, kao što je sinteza keratina. Pomaže u očuvanju lijepih noktiju.    

 

Svi ovi elementi pažljivo su integrirani u proizvod „Forcapil“ od strane stručnjaka „Arkopharme“ kako bi vam pomogli da budete zadovoljni svojim izgledom i postignete zavodljiv izgled kose poput holivudskih zvijezda. 

 

“Arkopharma” je svjetski lider u proizvodnji preparata na bazi ljekovitog bilja. Danas ona razvija, proizvodi i distribuira široku paletu proizvoda na biljnoj osnovi ne samo za unutrašnje tržište Francuske, nego i za mnoge druge zemlje svijeta. 

 

Godine 1982. dobila je status farmaceutske laboratorije. To je bio početak razvoja jednog od najvećih farmaceutskih preduzeća u Francuskoj. Sada u laboratoriji “Arkopharma” radi preko 70 modernih tehnoloških linija, koje godišnje proizvode više od 1,5 milijarde kapsula, 111 tona tableta, 1,5 tonu kozmetičkih proizvoda. Za takav obim proizvodnje godišnje se preradi 500 tona bilja. 

 

Prema podacima Međunarodne informativne medicinske službe Arkopharma zauzima ključne pozicije na farmaceutskom tržištu Francuske, a njen ekskluzivni zastupnik u BiH je kompanija “Medimpex.d.o.o”.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.