x

FOTOGRAFIJA KOJA JE SVE POTRESLA: Dječak je rekao ``slikaj sad``, a onda izdahnuo!

Roditelji dječaka koji je umro od raka objavili su fotografiju koja je mnogima širom svijeta slomila srce. Majka ga je snimila u očevom naručju nekoliko trenutaka prije nego što je izdahnuo. On je posljednjim atomima snage rekao: ``Slikaj sada``, a potom je umro u očevim rukama.

Brejden Prescot (7) umro je od rijetkog oblika raka, a njegovi roditelji Stef (26) i Vejn (38) podijelili su fotografiju na društvenim mrežama kako bi podigli svijest o važnosti otkrivanja ranih simptoma raka.

 

Malenom Britancu dijagnostikovan je neuroblastom kada je imao dvije godine. Njegova majka rekla je kako je osjećala da nešto nije u redu već sa šest mjeseci. Brejden je imao tumore na vilici i nije mogao pravilno da izgovara riječi. Danima uopšte ne bi progovorio.

 

Hrabri dječak prošao je čak 11 različitih tipova hemoterapije, a išao je i na liječenje u Sjedinjene Američke Države. Nažalost, njegovo tijelo to više nije moglo izdržati. Samo nekoliko minuta prije nego što će mali Brejden umrijeti, Stef je snimila kako Vejn drži u krilu dječaka.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.