x

Falconsi i Patriotsi uvjerljivi!

Atlanta Falconsi i New England Patriotsi igraće u konferencijskim finalima NFL lige.

Falconsi su u polufinalu NFC-a pobijedili Seattle Seahawkse sa uvjerljivih 36:20.

 

Seahawksi su krenuli dobro u meč. Grahamov touchdown im je donio prednost od 7:0 u prvoj četvrtini, ali im je tu bio kraj u ovom meču. Predvođeni sjajnim Mattom Ryanom Falconsi su dominirali u ostatku meča. Potpuno su pregazili protivnike i na kraju sasvim zasluženo idu u finale NFC-a

 

Ryan je dominirao i u ovom meču te je  kompletirao 26 pasova za 338 jardi i tri touchdowna, ali treba istaći zaista fantastičnu odbranu Atlante i ključnim trenucima ovog meča.

 

NFC finale ponovo će igrati New England Patriotsi koji su pobijedili Houston Texanse rezultatom 34:16.

 

Odlično su Patriotsi ušli u ovaj susret. Dva touchdowna Lewisa su im donijela prednost od 14:3 nakon prve četvrtine, ali su i Texansi imali šta da kažu u ovom meču.

 

Drugu dionicu su dobili sa 10:3 i potpuno su se vratili u meč, te se na poluvrijeme otišlo vodstvom Patriotsa 17:13.

 

Međutim, nastavak donosi potpunu dominaciju domaćeg tima. Dozvolio je New England samo field goal za tri poena Texansima, a s druge strane su pitanje pobjednika riješili White i Lewis koji su postigli po touchdown, da bi posao završio pretvaranjem za tri poena Gostlowski za konačnu pobjedu Patriotsa od 34:16.

 

New England čeka pobjednika meča između Kansas City Chiefsa i Pittsburgh Steelersa, dok će Falconsi iščekivati rivala u meču Dallas Cowboysa i Green Bay Packersa.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.