x

Fantastičan meč na punoj Grbavici: Željo pobijedio Slobodu!

Fudbaleri Željezničara pobijedili su Slobodu s 4:2 u susretu 1. kola Lige za prvaka.

Fantastičan meč viđen je na Grbavici, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu.

 

Prvu šansu na utakmici propustili su domaći u sedmoj minuti. Dosuđen je indirektan udarac na pet metara od gola Slobode, ali je udarac Jovana Blagojevića zaustavljen na gol-liniji.

 


Zeljo - Sloboda 1:0 Lendric by goloviliga

Šest minuta kasnije nova šansa za Želju. Zeba je iz kornera uposlio Gorana Zakarića, čiji udarac sa 10-ak metara dobro brani golman Slobode Hadžić.

 


Željo-Sloboda 2:0 Lendric by goloviliga

Zatim je u 16. minuti pokušao i Lendrić. Novi korner Zebe hrvatski napadač je dočekao glavom, ali lopta odlazi preko gola.

 


Zeljo-Sloboda 2:1 Zec by goloviliga

Potom su se u šansama našli Stanić i Miroslav Stevanović, ali njegove udarce zaustavljaju prvo Hadžić, a potom i odbrana Slobode.

 


Zeljo-Sloboda 3:1 Lendric (hat-trick) by goloviliga

Prvu šansu gosti su imali u 22. minuti. Asim Zec je uposlio Ismara Tandira koji je solidno šutirao, ali njegov udarac odlazi pored stative. Nakon toga gosti su još jednom zaprijetili, no ispred Todorovića u posljednji trenutak loptu izbija Kjosevski.

 

Potom je uslijedio nešto mirniji period meča. Željo je doduše imao nekoliko solidnih ataka prema golu, ali prave šanse nisu mogli stvoriti.

 


Željo-Sloboda 3:2 Subić by goloviliga

Ipak, kada se očekivalo da će na poluvrijeme otići bez golova, domaći su stigli do gola. Posve neočekivano, Miroslav Stevanović je odlično centrirao, a Ivan Lendrić na prvoj stativi pogađa za prednost od 1:0.

 

Nastavak donosi zaista sjajnu utakmicu. U 57. minuti Ivan Lendrić nakon sjajne akcije sa Zajkom Zebom pogađa za 2:0.

 

Pet minuta kasnije Sloboda se vraća u meč. Veliku grešku Semira Kerle koristi Asim Zec koji u maniru rasnog strijelca pogađa za 2:1.

 

Međutim, već u 65. minuti Željo dolazi do novog gola. Hat-trick je postigao Lendrić za prednost Plavih od 3:1, a novu asistenciju je upisao Zeba.

 

Sloboda je u 75. minuti uspjela da se ponovo vrati u meč. Lijepu akciju je završio Aleksandar Subić za 3:2. Lendrić je u 78. minuti mogao i do četvrtog gola, ali ovog puta Hadžić brani njegov udarac.

 

Sloboda je potom preuzela inicijativu nad utakmicom. Pokušavali su da dođu do izjednačenja, ali do kraja nisu uspjeli  da do njega dođu. Sve dileme oko pobjednika riješio je Srđan Stanić fenomenalnim golom za konačnih 4:2 za Želju, no mrlju na ovaj pogodak bacilo je nepoštivanje fair playja pošto je prilikom slobodnog udarca koji je prethodio pogotku jedan gostujući igrač ležao na travi..

 

Liga za prvaka, 1. kolo:

 

Željezničar - Sloboda 4:2 (Lendrić 45+1`, 57`, 62`, Stanić 90+1` / Zec 65`, Subić 75`)

 

Željezničar: Kjosevski, S.Stevanović, Bogičević, Kerla, Stanić, Blagojević, Marković, M. Stevanović, Zeba, Zakarić, Lendrić. Sloboda: Hadžić, Škahić, Todorović, Efendić, Ordagić, Lazevski, Mehmedagić, Tandir, Stjepanović, Zec, Kalezić.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.