x

Fantastični Čampara odveo BiH do pobjede nad Francuskom!

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u 1. kolu grupe D na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj selekciju Francuske rezultatom 66:65.

Francuzi su bolje ušli u ovaj meč. Poveli su odmah na otvaranju s 0:5, a naša selekcija je u uvodnim minutama igrala dosta brzopleto i sa mnogo straha. 

 

Francuzi su imali prednost sve do sredine igre u prvoj dionic, kada naša selekcija s dvije trojke preko Sikiraša i Čampare dolazi do prvog vodstva na meču, 12:11.

 

Imao je naš tim i vodstvo od 16:13, ali u posljednje tri minute prve dionice bh. košarkaši postižu samo jedan poen, pa je Francuska nakon prve četvrtine imala tri poena prednosti, 17:20.

 

Francuzi su u drugoj četvrtini imali konstantno vodstvo. Čampara je održavao bh. tim u igri s nekoliko fantastičnih poena, da bi potom Janović s dva bacanja na nešto više od tri minute prije kraja ponovo donio prednost našoj selekciji od 29:28.

 

Čampara potom pogađa trojku, Janković dodaje još dva poena za seriju od 11:0 i vodstvo od 34:28.

 

Veliku seriju je prekinuo Fevrier, a na 12 sekundi do kraja prvog dijela Francuska pogađa i trojku, ali naš tim na odmor odlazi s poenom prednosti, 34:33.

 

Protivnička selekcija nešto bolje ulazi u nastavak meča. Međutim, naš tim se nije predavao i ubrzo je na semaforu ponovo ponovo prednost za našu selekciju (40:39). Do kraja trećeg perioda igra se uglavnom koš za koš. Nešto bolju završnicu ovog dijela meča odigravaju Francuzi i u posljednju četvrtinu odlaze sa poenom prednosti, 52:51.

 

Posljedna dionica donosi odličnu odbranu Francuske. Izabranici Borisa Džidića su ubacili samo dva poena za pet minuta, ali su i dalje bili u igri zbog loše protivničke realizacije, ali su imali minus šest na pet minuta do kraja meča (59:53).

 

Ipak, u završnici bh. tim igra sjajno. Čampara i Janković su nezaustavljivi bili za protivnika i naša selekcija je stigla do velike pobjede nad prvakom Evrope.

 

Čampara je meč završio sa 32 poena.

 

Francuska: Choupas 3, Wiscart Goetz, Mballa 7, Dossou Yovo 6, Niasse 4, Briki 13, Sarr 7, Bazille, Beyhurst 4, Abah 4, Fevrier 12, Blanc 5.

 

Bosna i Hercegovina: Soldo, Alikadić 4, Begić, Adžić 2, Ilić, Kamenjaš, Sikiraš 7, Čerkezović 8, Čampara 32, Mirković, Omerović 3, Janković 10.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.