x

Fantastični Džumhur uništio Oliva i plasirao se u 2. kolo!

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur zablistao je danas u duelu sa Renzom Olivom kojeg je savladao sa 3:0 u setovima i plasirao se u 2. kolo Wimbledona.

Od starta meča se vidjelo da će ovo biti Damirovo večer jer je odmah napravio brejk i poveo sa 1:0. Ipak, Olivo je uzvratio istom mjerom te izjednačio na 1:1, da bi potom obojica tenisera zadržala svoj servis do petog gema (2:2).

 

Od tada pa do završetka meča, na terenu je postojao samo jedan teniser. Džumhur je vezao četiri gema i došao do osvajanja prvog seta (6:2), da bi potom na dominantan način stigao do vodstva od 2:0. Za osvajanje drugog seta su Džumhuru bile potrebne samo 22 minute, a svom protivniku nije prepustio niti jedan gem - 6:0.

 

Nevjerovatni Džumhur je nastavio svoju seriju i u trećem setu brzo poveo sa 4:0, da bi Olivo napokon uspio nešto osvojiti i smanjiti na 4:1. I posljednja dva gema pripala su našem teniseru, koji je u trećem setu slavio sa 6:1 i tako u potpunosti razbio današnjeg rivala koji je na ATP listi plasiran samo šest pozicija niže (89.).

 

Damir Džumhur je do pobjede nad argentinskim teniserom strigao za samo jedan sat i 18 minuta igre, a u 2. kolu će se sastati sa boljim iz duela Karlović - Bedene.

 

Wimbledon, 1. kolo:

 

D. Džumhur - R. Olivo 3:0 (6:2, 6:0, 6:1)

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.