x

Ferrari J50 – samo 10 primjeraka za najveće obožavatelje propetog konjića!

Naravno, nije dovoljno biti samo obožavatelj propetog konjića da bi vam ga djed Mraz donio pod bor, jer ovu igračku ćete si ipak morati sami pokloniti.

No, i ako kojim slučajem raspolažete s dovoljnom količinom krznenih životinjica, ni to neće biti lagan zadatak zato što ćete se boriti s gomilom kolekcionara koji će ovaj ekstremno limitirani primjerak zasigurno poželjeti u svojoj kolekciji. Ferrari J50 je pomalo iznenađujuća kreacija tvrtke iz Maranella, a stvoren je kako bi se dostojno proslavila pedeseta godišnjica prodaje Ferrarija u Zemlji izlazećeg sunca. Da, izgleda da je japansko tržište Ferrariju prilično bitno, jer iskreno sumnjamo da će na sličan način proslaviti pedeseta godišnjica prodaje na recimo tržištu poput našeg.

 

No, krenimo s tehničkim detaljima, jer brojke su prilično zanimljive. Ferrari J50 nastao je na platformi dobro nam poznatog 488 Spider, ali za razliku od njega, J50 se može pohvaliti s dodatnih 20 konja iz 3,9 litrenog V8 dragulja koji sad razvija čak 681 konjsku snagu. Više nego dovoljno da impresionirate svaku koja će pasti na prepoznatljivu crvenu boju i istog vas trena promatrati kao potencijalnog budućeg muža. No, uz to dolaze i određene preinake na karoseriji koje odaju počast kultnim Ferrarijev modelima poput F50 i F40, ali i dodatno poboljšavaju aerodinamiku već i onako agresivnog 488 Spider. Na žalost, iako je Božić prilično blizu, u jedno smo sigurni, a to je da ćemo ga moći gledati samo na slikama pa vam iz tog razloga u nastavku donosimo jednu kraću galeriju.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.