x

Ferrari Pininfarina Sergio kreće u prodaju!

Nakon što je u javnost pustio informaciju da kreće s proizvodnjom svojeg prvog SUV modela, Ferrari na opće oduševljenje mnogih ima još jedno iznenađenje, doduše samo za one s nešto dubljim džepom.

Predstavljan prije četiri godine na sajmu u Ženevi koncept iz Ferrarija postao je prava lovina za sve one s nešto dubljim džepom. Imenovan po legendarnom dizajneru čiji su radovi dali upečatljiv trag na stranicama povijesti auto industrije, Ferrari Pininfarina Sergio postaje jedan od najpoželjnijih automobila ovog proizvođača danas. Prvi od serije proizvedenih nedavno je oglašen i spreman za prodaju. Zašto je ovaj Ferrari toliko poseban?

 

Za početak ono najzanimljivije. Ispod poklopca motora nalazi se V8 atmosferski agregat koji razvija i više nego solidnih 597 konjskih snaga, a do stotke ubrzava za 3 sekunde. Motor dolazi isključivo u benzinskoj verziji što će razveseliti sve one eko osviještene entuzijaste.

 

Kad je u pitanju interijer Ferrari nije štedio. Sjedala su presvučena crnom kožom, a atraktivnost interijera povećana je kontrastom kože obojene u žuto. Međutim, kao jedan od dodataka koje ovaj koncept može imati ističu se i originalni dizajnerski uradci sa Sergio potpisom i logom. Međutim, eksterijer je taj koji u cijelosti otkriva genijalnost dizajna i mogućnost da Ferrari u suradnji s genijalnim dizajnerom proizvede nešto što će biti glavna atrakcija na cesti. Osim što obiluje hrpom karbonskih vlakana, atraktivnost mu je povećana žutom bojom i izrazito agresivnim, ali ujedno i elegantnim, izgledom.

 

Prvi od šest modela koji su spremni za prodaju prošao je tek 117 kilometara što je odlična vijest za sve potencijalne kupce. Pošto se radi o zaista rijetkom modelu čije su performanse i atraktivnost i više nego izuzetne, Ferrari se prodaje za 5.1 milijun dolara. Početna cijena, nakon što je službeno predstavljen javnosti, bila je znatno manja točnije iznosila je samo 1.1 milijun dolara.

 

Inače, Pininfarina Sergio temelji se na svima poznatom Ferrari 458 Spider modelu koji je prošao kroz niz testiranja i u koji je ugrađen poduži popis inovacija. Posebna pažnja pridodana je aerodinamici koja je dovedena skoro do savršenstva. Ako ste zainteresirani za kupnju prvog primjerka oglas možete pronaći ovdje.

 

Izvor: Automobili.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.