x

Ferrari napušta Formulu 1?!

Predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne kaže da se prijetnje talijanske momčadi o napuštanju Formule 1 moraju shvatiti ozbiljno, piše F1 Racing BiH.

 

Marchionne nije zadovoljan prijedlogom pravila za 2021. godinu, koja su otkrivena krajem oktobra, te je još tada rekao kako bi Ferrari mogao napustiti Formulu 1. Predsjednik momčadi iz Maranella je ponovio istu stvar na konferenciji za štampu u subotu na predstavljanju novog partnerstva između Alfe Romeo i Saubera.

„Dijalog je započeo i nastavit će evoluirati,“ rekao je Marchionne. „Imamo vremena do 2020. godine da pronađemo soluciju koja od koje bi Ferrari imao koristi.“

„Ferrarijeve prijetnje o napuštanju Formule 1 su ozbiljne. Sporazum sa Sauberom ističe 2020.-2021., tačno u vrijeme kada bi Ferrari mogao otići.“

„Moramo pronaći soluciju koja je dobra za sport, ali moramo biti i jasni po pitanju stvari na koje se ne možemo vraćati,“ zaključio je Marchionne.

 

Šefovi Formule 1 su krajem oktobra predstavili prijedlog novih pravila vezanih za motore koja bi trebala stupiti na snagu 2021. godine. MGU-H bi trebao biti izbačen, neki dijelovi pogonske jedinice bi trebaliti biti standardizirani, MGU-K bi trebao biti jači, a jedna od opcija je i bi-turbo.

Osim Ferrarija, sa ovim prijedlogom se ne slažu ni Mercedes ni Renault, ali je Ferrari bio najglasniji po pitanju ove teme. Marchionne je već ranije izjavio kako bi Ferrari mogao napustiti Formulu 1 ako im nova pravila ne budu odgovarala, a isto je ponovio kada se predstavljalo novo partnerstvo Alfe Romeo i Saubera.

sportske.ba/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.