x

Ferrari uvodi drugu smjenu u proizvodnji!

Ferrari planira da uvede drugu radnu smjenu u proizvodnji, zahvaljujući velikom porastu porudžbina.

Kako bi proizvodnja dostigla povećanu potražnju, italijanski proizvođač će udvostručiti broj radnih smjena po danu, sa jedne na dvije smjene.

 

Kako Bloomberg prenosi, ``ljudi upoznati sa situacijom, koji žele da ostanu anonimni, jer stvar nije javna``, su rekli da je Ferrari na putu da dohvati svoj cilj od 9.000 vozila godišnje ranije nego što je planirano.

 

Povećanje proizvodnje je dio plana direktora Ferrarija, Sergio Marchionea, da napravi veće profite u narednih par godina, pa čak i prebaci 10.000 vozila godišnje.

 

Ferrarijev predstojeći SUV model će odigrati veliku ulogu u ovom planu, čija premijera se očekuje početkom naredne godine. Očekuje se da će sljedeće godine Ferrari proizvesti oko sedam procenata više automobila u poređenju sa trenutnom, što znači preko 9.000 jedinica naspram 8.400 ove godine.

 

Trenutno, lista čekanja za neke od modela Ferrarija je preko 12 mjeseci, a Marchione je rekao da će uvijek prodati jedan automobil manje nego što tržište zahtjeva, kako bi održali ekskluzivnost, citirajući osnivača kompanije Enzo Ferrarija.

 

Izvor: Dmotion.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.