x

Filmska pljačka u Bugojnu: Pljačkaši u policijskim uniformama pobjegli, zapaljen automobil!

Večeras oko 18:30 se dogodila oružana pljačka u Trgovačkom centru Bingo u Bugojnu.

``Provalnici su bili maskirani sa puškama gdje su izvršili oružanu pljačku. Otuđene su nepoznate količine novca i robe. Policija je na terenu i radi uviđaj. Pojačane su kontrole na izlazima iz grada te se radi na pronalasku pljačkaša. Na svu sreću nema povrijeđenih``, potvrdio je za portal Bugojno-danas.info operativni dežurni MUP-a SBK-a.

 

Pljačka, koja je lokalnoj policiji prijavljena u 18.57 sati, dogodila se u trenucima kada se, kao i svake nedjelje, završava radni dan u ovom veoma posjećenom tržnom centru.

 

Pljačka se desila na jednom od stražnjih ulaza u objekat kada se predavao pazar.

 

Izvele su je četiri maskirane osobe naoružane automatskim puškama i obučene u policijske uniforme.

 

Pripadnici PS Bugojno blokirali su sve izlaze iz grada. Uviđaj vrše pripadnici sektora kriminalističke policije.

 

Za sada nije poznat iznos novca koji je otuđen.

 

Portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić potvrdio je za Avaz.ba da su pljačkaši nakon razbojništva automobilom pobjegli u nepoznatom pravcu.

 

U bugojanskom naselju Goruša, udaljenom oko pet kilometara od opljačkanog ``Binga``, odmah nakon pljačke zapaljen je stariji Audi karavan, za koji se sumnja da je pripadao pljačkašima. Također, saznajemo da su razbojnici bili odjeveni u uniforme SIPA-e.

 

U toku je potraga.

 

Inače, TC ``Bingo`` u Bugojnu nije prvi put na meti pljačkaša.

 

Prošle godine dogodio se napad na radnicu mjenjačnice. Potom je u aprilu, takođe prošle godine, opljačkana prodavnica sportske opreme ``Sport Vision``, koja se nalazi u sklopu TC.

 

U decembru prošle godine incident su izazvali navijači Zrinjskog, kada su pokušali otuđiti određene količine robe iz ``Binga``.

 

Izvor: Bugojno-danas.info

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.