Fitnes danom u tuzli pokrećemo za radost!

17.09.2014 08:00
fitnes-danom-u-tuzli-pokrecemo-za-radost-main

U saradnji sa Općinom Tuzla, Radničkim sportskim društvom „Sloboda“, i brojnim partnerima, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, u okviru projekta promocije aktivnog životnog stila Pokret za radost, organizuje Fitnes dan, 17. septembra u velikoj dvorani SKPC Mejdan, u Tuzli.

Cilj cjelodnevnog programa je da inspiriše što veći broj ljudi, bez obzira na životnu dob i fizičku kondiciju, da posvete pažnju svom zdravlju kroz aktivan život i tako se uključe u Pokret za radost. 

 

Tokom Fitnes dana, svi zainteresirani učesnici biće u mogućnosti da izmjere svoju fizičku kondiciju, da se uključe u raznovrsne sportske aktivnosti koje će im omogućiti  da uz pomoć stručnih lica, odaberu one koje im najbolje odgovaraju kako bi popravili svoju fizičku kondiciju. 

 

„Pokret za radost naziv je novog projekta koji u Bosni i Hercegovini pokreće Coca-Cola HBC B-H Sarajevo u cilju podsticanja zdravog životnog stila i aktivnijeg života. Projektom želimo podsjetiti na značaj vježbanja i kretanja te pokazati kako bi svi, bez obzira na dob, spol, fizičku kondiciju ili svakodnevne obaveze, mogli pronaći način da se više kreću, žive zdravije i pritom se odlično zabave. Cilj nam je da inspirišemo što veći broj ljudi da žive aktivno i da im omogućimo da se uključe u aktivnosti koje organizujemo“, istakla je Alma Šahbaz, rukovoditeljica komunikacija i odnosa sa zajednicom Coca-Cole HBC B-H Sarajevo.

 

Učesnicima će na raspolaganju biti stručni timovi za mjerenje kondicije od kojih će moći dobiti savjete i preporuke kako da je unaprijede. Osoblje RSD Sloboda će, kroz radionice, predstaviti svoje klubove i mogućnosti za bavljenje sportom. Coca-Cola ovim projektom podsjeća na značaj kretanja i aktivnog života za zdravlje i daje primjere stvarnih, praktičnih i zanimljivih sadržaja koji nude priliku za kretanje i fizičku aktivnost uz zabavu.

 

Pokrovitelji projekta Pokret za radost - Fitnes dan u Tuzli su Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta  TK, Pedagoški zavod TK, pored partnera Općine Tuzla i RSD Sloboda, stručnu podršku daju Fakultet za tjelesni odgoj i sport u Tuzli, Udruženje studenata Medicinskog fakulteta Medicus, Dom zdravlja Tuzla – Poliklinika za sportsku medicinu, Udruženje prosvjetnih radnika TK te prijatelji projekta Ekopak i agencija New Event.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.