x

Ford GT – najbrži serijski Ford ikada proizveden u napadu na Ferrari i Lamborghini!

Prije nekoliko dana Ford je napokon predstavio brojke vezane uz najnovije izdanje legendarne jurilice Ford GT i na prvi pogled, brojke i nisu toliko zastrašujuće, barem što se tiče dvoje direktnih suparnika u klasi. No…

Po svemu do sada predstavljenom, GT-u manjka snage u odnosu na Ferrari 488 GTB i McLaren 675LT, ali ako je vjerovati informacijama iz Fordovog tabora, to ne bi trebalo značiti ništa, jer prema dosadašnjim testiranjima, navodno će novi GT na stazi “uzimati mjeru” obojci direktnih rivala s kojima ga trenutno uspoređujemo. To bi značilo da Ford u novog GT-u donosi nešto posebno, a rijetki sretnici koji su se do sada imali šansu provozati u pretprodukcijskom modelu, kažu da to nije nimalo daleko od istine.

 

Zavidan trkaći pedigre, aktivni aerodinamički paket, 746 Nm okretnog momenta i 638 konjskih snaga koje isporučuje središnje postavljeni 3,5 litreni V6 bi-turbo motor, trebalo bi biti dovoljno da se europska konkurencija ozbiljno zabrine, a još jedan dokaz tome je i činjenica da je GT jednu od najpoznatijih kanadskih staza “odradio” za 2:09.8, što je za oko sekunde brže vrijeme od prije spomenutog McLarena. Sigurni smo da tome pomaže i odličan omjer snage i mase automobila, koja iznosi tek 1385 kilograma, koja je rezultat Fordove želje da svijetu predstavi superautomobil bez kompromisa, jer po svemu sudeći, GT ne želi biti udoban automobil s performansama superautomobila, on je tu sa samo jednim ciljem, a to je da bude brži od konkurencije. I da, nismo spomenuli, ali GT juri sve do 348 km/h.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.