x

Ford pripremio Le Mans ediciju ultrasportskog modela GT!

Brojčano ograničena posebna edicija Fordovog modela GT inspirisana je trkaćim modelom GT40 Mk.IV s kojim su A. J. Foyt i Dan Gurney 1967. godine pobijedili na utrci 24 sata Le Mansa.

Uz činjenicu da aktuelni ultrasportski Ford GT spada među izrazito ekskluzivne automobile, jer će američka kompanija za četiri godine proizvodnje napraviti ukupno 1.000 primjeraka, njegovu ekskluzivnost dodatno povećavaju posebne brojčano ograničene edicije koje Ford Performance priprema za svaku od četiri planirane godine.

 

Iza naziva GT `67 Heritage Edition krije se Fordov podsjetnik na drugu (od četiri) Le Mans pobjedu iz 1967. godine, a adekvatno obojen automobil će se u malom broju primjeraka ponuditi među planiranih 250 primjeraka koji će biti proizvedeni i isporučeni naredne godine.

 

Pored karakteristične crvene boje i bijelih aplikacija na karoseriji, vanjštinu posebne edicije krase neobojeni karbonski elementi i posebne 20-inčne jednodijelne aluminijske felge, a crvena boja svoje je mjesto našla i u unutrašnjosti u kojoj dominiraju koža i karbon. Sretnim kupcima svakako će se svidjeti i adekvatna pločica s natpisom edicije čija količina još uvijek nije poznata.

 

Tehnička specifikacija ostaje ista: 3,5-litarski biturbo V6 motor (656 KS i 746 Nm najvećeg obrtnog momenta), automatski 7-stepeni mjenjač sa dva kvačila, 347 km/h...

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.