x

Fotball Manager 2018.: Milan, PSG i najbolje momčadi za vođenje!

Možete li nepoznati klub s dna podignuti na vrh nogometne piramide? Goal donosi neke od najboljih ekipa s kojima možete igrati u virtualnoj stvarnosti

 

Izašla je najnovija inačica Football Managera s kojom su ljubitelji igrica diljem svijeta već debelo zakoračili u budućnost.

 

Premda zvuči ludo, možda tek sad započinjete svoju avanturu u Football Manageru 2018 te se pitate koju bi momčad trebali voditi.

 

Raspon dostupnih klubova u igrici je ogroman, a svaki potencijalni posao nudi svoje zahtjeve, prilike i potencijalne nagrade.

 

Stoga, bez obzira jeste li više za izazov ili više volite bjesomučno trošiti novac, Goal vam donosi neke od najboljih momčadi za vođenje u igrici.AC Milan druga je najuspješnija momčad u povijesti Lige prvaka, odmah iza neprikosnovenog Real Madrida. Ipak, rossoneri su u zadnje vrijeme daleko od vrha tablice.

Možete li baš vi biti osoba koja će im vratiti staru slavu? To je, bez ikakve sumnje, izazov koji vas očekuje odlučite li preuzeti rossonere u Football Manageru 2018.

Klub iz Lombardije potrošio je popriličan iznos novca pod novim kineskim vlasnicima kako bi u klub privukao talentirane mlade igrače koji bi trebali predvoditi rekonstrukciju ovog velikana. Dugotrajni opravak je predviđen, ali baš vi možete skratiti taj proces.

S igračima kao što su Leonardo Bonucci, Andre Silva i Gianluigi Donnarumma to se čini kao primamljiv zadatak, ali ovogodišnji problemi Vincenza Montelle pokazuju da to baš nije onako jednostvano kao se čini.

PSG

Kylian Mbappe. Thiago Silva. Marco Verratti. Neymar. Paris Saint-Germain slovi kao jedna od najtalentiranijih i najskupljih momčadi svijeta, ali glavna nagrada im je nekako uvijek uspjela izmaknuti.

Veliki stručnjaci kao što su Carlo Ancelotti, Laurent Blanc ili Unai Emery bezuspješno su probali donijeti pehar Lige prvaka u glavni grad Francuske, pokazavši time kako posjedovanje najskupljih igrača ne garantira uspjeh.

Vođenje PSG-a trebalo bi biti lagano na domaćem planu, ali u Europi situacija postaje zanimljiva. Imat ćete puno novaca na raspolaganju, ali pritisak će biti velik te nećete dugo opstati ukoliko ne polučite brzi uspjeh.Zahvaljujući utjecaju `super agenta` Jorgea Mendesa, Wolvesi iz engleskog Championshipa postali su jedna od najperspektivnijih momčadi u svojem rangu natjecanja.

 

Portugalski reprezentativac Ruben Neves napustio je Porto i Ligu prvaka kako bi se priključio engleskom sastavu, dok su imena kao što su Diogo Jota i Ruben Vinagre posuđena iz europskih velikana - Atletico Madrida i Monaca.

 

Cilj je, naravno, promocija u Premier ligu i to bi trebalo biti jednostavno za ostvariti. Pravo je pitanje možete li ondje i zadržati sastav iz West Midlandsa?

 

ATHLETIC BILBAO

 

Iker Muniain Athletic Bilbao

 

Želite li se okušati u razbijanju prvenstvene dominacije Real Madrida i Barcelone? Zašto ne biste to učinili zanimljiv pokušavajući s Athletic Bilbaom?

 

Osmerostruki prvak Španjolske jedan je od najvećih klubova u zemlji koji redovito proizvodi neke od najvećih talenata španjolskog nogometa. Međutim, Baski nisu osjetili strast osvajanja La lige još od 1984. godine kada su slavili ispred Real Madrida zahvaljujući boljoj gol razlici.

 

Transfer politika kluba, koja se bazira samo na igračima baskijskog podrijetla poniklima u klupskoj akademiji Lezama, otežava slavnom klubu probijanje iznad Atletico Madrida, Seville i Valencije kako bi postao glavni konkurent klubovima iz Classica.

 

DUNDALK

 

Luis Neto Zenit David McMillan Dundalk Europa League 2016

 

Dundalk je ušao u povijest 2016. godine kao prvi irski klub koji je uspio osvojiti bodove u grupnoj fazi Europske lige pobijedivši Maccabi iz Tel Aviva te remiziravši s nizozemskim AZ Alkmaarom.

 

Trostruki prvak Irske zaredom od tada je izgubio nekoliko igrača koji su otišli u inozemstvo, no cilj kluba je, unatoč svim izgledima, plasirati se u Ligu prvaka.

 

Budžet je malen te će biti teško privući igrače najviše klase, ali ako preuzmete Dundalk smiješi vam se konstantno igranje u europskim natjecanjima.

 

U stvarnosti, europski izleti irskog prvaka privukli su pažnju prekooceanskih investitora, pa tko onda zna što još čeka klub ukoliko ga uputite ka uspjehu?

 

STUTTGART

 

Stuttgart celebrate October 2017

 

VfB Stuttgart vratio se u Bundesligu te ga čeka dugačak put ukoliko želi opet parirati Bayernu u samom vrhu njemačkog nogometa.

 

Die Schwaben su jedna od rijetkih ekipa koja je, pored diva iz Münchena, više puta osvojila nacionalni naslov. Svoje najplodnije dane klub je imao kasnih `80-ih, ranih `90-ih te sredinom 2000-ih godina s igračima kao što su Jurgen Klinsmann, Fritz Walter i Mario Gomez.

 

Nakon osvajanja Bundeslige 2007. godine, VfB je doživio postupni pad koji je kulminirao ispadanjem iz lige 2016. godine. Sada su se vratili u najviši rang i pitanje je možete li baš vi vratiti veselje u Baden-Wurttemberg?

 

EVERTON

 

Gylfi Sigurdsson Everton

 

Sezona 2017-18 počela je obećavajuće za Everton kada je momčad iz Liverpoola u svoje redove dovela nekolicinu vrhunskih igrača. Ipak, stvari se nisu odvijale onako kako se Ronald Koeman nadao.

 

Dok se u stvarnosti toffeesi muče na `krivom` kraju prvenstvenog poretka, očekivanja na Goodison Parku su mnogo viša - plavi se nadaju plasmanu u kontinentalna natjecanja te prekidu dominacije velike četvorke engleskog nogometa.

 

S igračima kao što su Gylfi Sigurdsson, Davy Klaassen te bivšom zvijezdom Wayneom Rooneyom u momčadi, i uz pomoć ambicioznog vlasnika, to bi svakako trebalo biti izvedivo.

 

ISLAND

 

Johann Berg Gudmundsson Gylfi Sigurdsson Iceland Kosovo

 

Upravljanje reprezentacijom je u Football Manageru, baš kao i u stvarnosti, puno drugačije od vođenja kluba.

 

Ukoliko se želite okušati u internacionalnim vodama, preuzimanje kormila Islanda jedan je od najzanimljivijih i najzahtjevnijih poslova u tom području.

 

U stavrnom svijetu, momčad sa sjevera Europe postala je najmanja nacija ikad na mundijalu osvojivši svoju kvalifikacijsku skupinu za Svjetsko prvenstvo ispred Hrvatske, Ukrajine i Turske.

 

To sigurno neće biti tako jednostavno ponoviti u Football Manageru, pa ćete morati otkriti tajnu njihovog neočekivanog uspjeha.

goal.com/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.