x

Franck u Bosni i Hercegovini: Do sada u proizvodnju uloženo preko 6 miliona KM!

Bosna i Hercegovina se smatra domaćim tržištem za Franck proizvode i od iznimne je važnosti za cjelokupnu kompaniju. Potrošač je već davno prepoznao Franck kvalitetu i može se reći da je najvažniji zadatak Francka da svakodnevno opravdava ukazano povjerenje.

2008. godine Franck pokreće proizvodni pogon za preradu i proizvodnju kafe u Grudama, i na taj način počinje sa svojim velikim ulaganjima, zapošljavanjem i investiranjem u proizvodne procese i jačanje bh. privrede. Proizvodni pogon opremljen je prema najvišim standardima struke gdje se svakodnevno vrši kontrola kvalitete svakog pojedinačnog pakovanja. Tvornica trenutno ima  30 uposlenih,  sa tendencijom stalnog rasta. Navedena investicija spada u greenfield projekte i do sada je uloženo preko 6 miliona KM u proizvodne kapacitete.  

 

Jubilarna mljevena kafa vodeći je Franckov brend na našem tržištu, prepoznatljivog kvaliteta u cijelom regionu, te se iz ovog proizvodnog pogona roba plasira na tržište Makedonije i Kosova, što pokazuje izvoznu orijentiranost. 

 

Odlučnost Francka je da i dalje ulaže u Bosni i Hercegovini, što je potvrda jasne vizije budućnosti i razvoja ukupnog bosanskohercegovačkog tržišta. I ujedno Franckovo opredjeljenje je da kroz otvaranje novih radnih mjesta doprinese poboljšanju ukupne socio-ekonomske situacije u Bosni i Hercegovini.

 

Franck kroz investiciju u proizvodnju investira u cjelokupno društvo ne samo kroz otvarenje novih radnih mjesta već i kroz kulturu razmjene znanja na principu unapređenja prozivodnih procesa. Franck je domaća kompanija koja u punom kapacitetu zadovoljava potrebe potrošača u Bosni i Hercegovini.

 

Direktor Franck BH gospodin Edin Škaljić izjavio je:

 

- Kompanija Franck  ponosna je na svoja ulaganja i doprinos u razvoj bh. tržišta, otvaranje novih radnih mjesta  i razvijanje domaće ekonomije. Svojim doprinosom i pokretanjem domaćih proizvodnih kapaciteta dobar smo primjer i drugim kompanijama  da ulažu novac, jer ovakve  investicija doprinose boljoj i stabilnijoj budućnosti. Naši potrošači iznimno cijene  ulaganja u razvoj domaćih kompanija, izvoznu orijentisanost i stvaranje novih radnih mjesta što daje stabilnost kompletnoj bh. privredi. 

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.