x

Fudbaleri Real Madrida osvojili 11. titulu prvaka Evrope!

Fudbaleri Real Madrida osvojili su 11. titulu prvaka Evrope. Oni su na Giuseppe Meazzi savladali Atletico Madrid rezultatom 5:3 nakon izvođenja jedanaesteraca. 

Nakon regularnog dijela susreta, rezultat je glasio 1:1.

 

Fudbaleri Real Madrida poveli su očiglednim golom iz offsidea, a strijelac je bio Sergio Ramos, koji je na asistenciju Balea zatresao mrežu Atletica u 15. minuti susreta.

 

Nakon vodećeg gola, Real Madrid je pribjegao strategiji koju obično primjenjuje Atletico, prepustio rivalu posjed i vrebao šansu iz kontre.

 

Na poluvremenu Simeone pojačava ofanzivu uvođenjem hitronogog Carassca.

 

U 48. minuti utakmice, Pepe je oborio Fernanda Torresa u šesnaestercu, Griezmann je preuzeo odgovornost te šutirao sa bijele tačke, ali je pogodio prečku.

 

U 79. minuti, Atletico je napravio fantastičnu akciju, Gabi je odigrao sjajno na desni bok, Juanfran iz prve ubacio u sredinu, a Simeoneova ``zlatna rezerva`` Carassco izmiče pažnji Danila koji je nešto ranije ušao umjesto povrijeđenog Carvajala i iz neposredne blizine pogađa mrežu za izjednačenje 1:1.

 

Nakon 120 minuta igre, rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 1:1. Nakon toga pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.

 

Tragičar u redovima Atletico Madrida bio je Juanfran, koji nije realizovao jedanaesterac, dok su fudbaleri Real Madrida bili sigurni sa bijele tačke.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.