x

Funkerman najavljuje Brodolom 8!

Pročitajte intervju sa funkermanom koji najavljuje Brodolom 8

Odrastao si u Holandiji, a kako to da si postao inspirisan američkim Hip Hop umjetnicima kao što su Erik B, Rakim, Public Enemy i RUN DMC, ako je to istina, naravno?

Funkerman: Da, hehehe to je zaista istina. Ne znam, morao sam da tragam za ovom muzikom u Holandiji, jer kao što znaš internet nije postojao kao svakodnevna stvar.

 

Gdje je sve počelo, kako se rodila ljubav za muziku, želja za produciranjem i potreba za nastupima u klubovima?

Funkerman: Nekad kao tinejdžeru od 14 godina palo mi je na pamet da kupim svoj prvi gramofon. Ja sam jako volio puštati muziku i manipulirati njome. Volim misliti da sam rođen sa tom potrebom.

 

Možeš li nam reći na čemu trenutno radiš, kakvu vrstu muzike produciraš ovih dana u studiu i puštaš u klubovima, ako nije tajna?

Funkerman: Upravo završavam novi album koji je planiran za 2015. Mislim da će publika imati priliku da čuje jedan ili dva singla prije objave samog albuma. Izrazito sam sretan kako je sve urađeno, jer čini mi se da je prvi puta sve ispalo upravo onako kako ja želim.

 

Imaš li neke svoje omiljene trake, koje slušaš ili puštaš?

Funkerman: Sve od deep house, house do techhouse, a ako želite saznati šta je trenutno zastupljeno u mojim setovima možete da potražite na internetu neki od novijih nastupa. Ali ja imam još bolji prijedlog, BRODOLOM je idealna prilika da uživo čujete, dođite i pogledajte šou.

 

Da li istu muziku slušas kada radiš i kući, ili postoji nešto što je kućna varijanta?

Funkerman: Ne, ja slušam sve od POP do ROCK i HIP HOP muzike, ali kada nastupam onda je riječ samo o house muzici.

 

Dakle prošlo je velikih nekoliko godina od kada je tvoj SPEED UP napravio veliki uspjeh na internacionalnoj sceni?

Funkerman: Da, i ta stvar je postala klasik. Ranije ju je nevjerovatan broj ljudi puštao ponovo i čestitali su mi na tome. Veoma sam zadovoljan tom trakom i ponosan sam na nju.

 

Ti dolaziš iz Holandije, i tamo se tradicionalno održavaju neki od najvećih festivala elektronske muzike, neki od njih slave 20 godina postojanja. Postoji li tamo još uvijek ista euforija kod publike kao ranijih godina, ili se danas sve svelo na dance turizam i izgubilo dozu zabave?

Funkerman: Zavisi gdje ideš i kako posmatraš sve to, ali ja volim to šta se dešava. Mogu ti reći da je meni danas više zabavno puštati muziku na festivalima i u klubovima nego ranijih godina.

 

Funkerman je dobro poznato ime DJ-a i producenta sa lojalnom bazom publike, uspješno djeluje na polju house i progressive muzike, je li tačno? Šta možeš reći za house muziku danas?

Funkerman: Ustvari, progressive i nije toliko moje radno područje, ali ga volim. Volim da puštam šta osjećam i volim ono što je jedan holandski DJ rekao: Ne volim da budem zatvorenik svog sopstvenog stila. Kada je riječ o samoj house muzici: Što je više housy stilova to ih više i ludo volim.

 

Intervju uradio Nedim Begić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.