x

G Master – novi brend Sony izmjenjivih objektiva!

Kompanija Sony predstavila je vodeću seriju objektiva G Master koji donose jedinstveni spoj visoke rezolucije i prelijepog bokeh efekta. Nove E-mount objektive punog formata (SEL2470GM, SEL85F14GM i SEL70200GM) odlikuju optički elementi inovativne tehnologije, dizajna i kalibracije, a mogu se koristiti u različitim vremenskim uslovima, ali i okruženjima, zahvaljujući otpornosti na prašinu i vlagu.

„Novi brend G Master jenajimpresivnijaserijaobjektivakoju je kompanija Sony ikada predstavila na tržištu, nastala u skladu sa našim predviđanjima trendova u digitalnom snimanju. Uvjereni smo da će uspjeti da inspiriše i oduševifotografe i snimatelje i narednih godina“, izjavio je Josuke Aoki, potpredsjednik sektora za digitalno snimanje u kompaniji Sony Europe.

 

Standardni zum objektivSEL2470GM(FE 24-70mm F2.8 GM)karakterišu odličneoptičke performanse za fotografisanje portreta i nezaboravnih trenutaka sa putovanja, važnih događaja ili svakodnevnih dešavanja .Novi modelposjeduje tri asferična elementa, uključujući tek razvijeni, izuzetno precizan XA (ekstremno asferičan) element koji ispravljaaberacije i pruža visokurezoluciju u cijelom opsegu zuma i otvora blende, kao i od ugla do ugla. ED (ekstra niska disperzija) i Super ED stakleni elementiuklanjajuhromatsku aberaciju istovremeno uvećavajući rezoluciju i bokeh efekat, bez neprirodnihboja. 

 

Otvor blende objektiva je gotovo kružnog oblika pri svim podešavanjima, posjeduje devet krilaca, a zahvaljujući originalnom Nano AR premazu kojiumanjuje refleksiju,obezbijeđenisuspektakularna jasnoća i kontrast.

 

Model SEL2470GM posjedujenevjerovatno efikasan Direct Drive SSM (ultrasonični motor) mehanizamza fokus čiji novi algoritmi brzo i precizno pozicioniraju elemente objektiva. Motor radi tiho i glatko, pa je ovaj objektiv idealan za bilježenje fotografija, ali i video zapisa.

 

Aerodinamičkidizajnirano kompaktno tijelo objektiva nudi i tastereza zadržavanje fokusa, zaključavanje zuma i skidanje zonerice, kao i AF/MF prekidač. Za ovaj model dostupna su i dva nova filtera,VF-82 MP MC poklopac i VF-82CPAM kružni polarizacionifilter.

 

Kompaktni modelSEL85F14GM, dugo očekivani fiksni telefoto objektiv (FE 85mm F1.4 GM), idealan je fotografisanje portretazahvaljujući savršenom balansu izmeđuvisoke rezolucije i bokehefekta.NoviXAelement, tri staklena ED elementai blenda kružnog otvora sa 11 krilaca (do sada najveći broj kod α objektiva)pružajuizuzetno visoku rezoluciju izoštrenog dijela fotografije, kao i prirodnu i vizuelno prijemčivubokehpozadinu.

 

Spoljna strana objektiva je zaštićenaNano AR premazom, što je od posebnog značaja kodobjektiva za fotografisanje portreta, jer smanjuje flare i ghostingefektečak i pri složenimsvjetlosnim uslovima kao što je fotografisanje subjekata sa pozadinskim osvjetljenjem.

 

Za precizno fokusiranje, ovaj model koristi prstenastiSSM sistem koji pruža dovoljno snage i brzine za velike i teške grupe elemenata, dok dva poziciona senzora obezbjeđuju kontrolu fokusa robusnih elemenata.

 

Na prstenu za podešavanje otvora blende nalazi se prekidačza „klik-stop“ režimkoji se možeprilagoditi u odnosu na to da li korisnik bilježi fotografiju ili video zapis, a na raspolaganju su iAF/MF prekidači tasterza zadržavanje fokusa .

Telefoto zum objektiv SEL70200GM(FE 70-200mm F2.8 GM OSS), kogaodlikuje često korišten opseg žižnih daljina od 70 do 200mm, nudi ekstremno visok stepen renderovanja, odlične performanse autofokusa i stabilizaciju slike, pa je praktičan izbor za fotografisanje prirodnih ljepota i impresivnih pejzaža, kao i atraktivnih sportskih dešavanja ili vjenčanja .

 

Novi vodećimodel pružaizuzetnu oštrinu i jasnoću kroz cjelokupni opseg zuma zahvaljujući Nano AR premazu iunaprijeđenimelementima, među kojima su XA, Super ED i ED stakleni elementi.

 

Prvi put prisutan kod α zum objektiva, mehanizam plutajućeg fokusaoptimizuje performanse autofokusa tokom bilježenja fotografija i video zapisa i obezbjeđuje minimalnu razdaljinu fokusa odsamo 0,96m.Ultrazvučni motor uparen sa dvostrukim linearnim motorimabrže pomjera krupne elemente, što zahtjeva visok nivo kontrole motora i osigurava preciznost fokusa. 

 

Model SEL70200GM posjeduje i Optical SteadyShotstabilizaciju slikeza oštre fotografije bez zamućenosti pri svim žižnim daljinama, kao i rotirajući nosač koji omogućava da se fotoaparatpo potrebi brzo skine sa stativa. 

 

Objektiv je otporan na prašinu i vlagu, a dodatno jezaštićen i premazom od fluora. Korisnicima su na raspolaganju i dugme za zadržavanjefokusa, kao i dugme za ograničavanje opsega fokusa. 

 

Kompanija Sony je također najavila nove, kompaktne 1.4x i 2xtelekonvertereSEL14TC i SEL20TC, koji nude još veći opseg, a zadržavaju aerodinamični dizajn i osećajobjektiva žižne daljine od 70 do 200mm .

 

NoviobjektiviSEL2470GMi SEL85F14GMbiće dostupni u Evropi u martu 2016. godine po cijeni od oko 2.400 eura i 2.000 eura, redom.Model SEL70200GMi kompatibilni 1,4x i 2xtelekonverteri biće dostupni u Evropi u maju 2016. godine po cijeni koja će naknadno biti potvrđena.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.