x

G63 i G65 Exclusive Edition: Premijerno u Frankfurtu!

Mercedes-AMG će na Sajmu automobila u Frankfurtu premijerno predstaviti vjerovatno posljednje edicije aktuelne G-Klase u kombinaciji s najsnažnijim motorima i najbogatijim paketima opreme.

Nakon majske online prezentacije publika na predstojećem Sajmu automobila u Frankfurtu dobit će priliku da se uživo sretne s dvije ekskluzivne G-Klase koje bi trebale biti posljednja izdanja Mercedesovog legendarnog terenskog izdanja, jer bi nova generacija G-Klase u prodajne salone trebala stići već naredne godine.

 

Mercedes-AMG će model G65 Exclusive Edition ponuditi po cijeni od 287.658 eura, što je 12.000 eura više od standardne verzije, a kupac će zauzvrat dobiti vrhunski opremljen automobil koji pokreće benzinski 6-litarski V12 motor (630 KS). Značajno jeftiniji je jednako opremljen model G63 koji pokreće 5,5-litarski V8 motor (571 KS), a za koji u ovom izdanju treba izdvojiti 163.125 eura.

 

Oba modela postavljena su na novim 21-inčnim aluminijskim felgama, a u Mercedesu ističu da ekskluzivnu ediciju, pored jedinstvene unutrašnjosti, posebno ističe posebna siva boja karoserije koja se ne može dobiti uz standardne modele.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.