x

GENIJALNO Otvoreno pismo: Pročitajte šta je žena napisala novoj supruzi bivšeg muža!

Mnoge majke strahuju da bi druga žena mogla odgajati njihovo dijete, ali jedna je odlučila odbaciti gorčinu i prigrliti maćehu svoje 14-godišnje kćerke.

Na svom blogu Candice Cury je napisala otvoreno pismo kćerkinoj maćehi. Pismo je postalo pravi Internet hit.

 

Candice počinje iskrenom izjavom da je sumnjala u 29-godišnju Ashley Parish, suprugu njenog bivšeg muža.

 

– Nikad te nisam željela ovdje, jednostavno nisi bila dio plana. Dok sam sanjala o porodici, tebe nije bilo. Nisam htjela pomoć druge žene u odgoju mog djeteta. A sumnjam da si i ti planirala odgajati dijete koje nisi rodila…

 

Candice priznaje da se, prije nego što je upoznala Ashley, nadala da je to neka ‘baba’ s kojom njena kćerka Stiles neće željeti ništa imati. Ali, njeno mišljenje se promijenilo kad je upoznala Ashley.

 

– Kad sam te prvi put srela, priznala sam da nisi onakva kakvom sam te zamišljala, a grizla me ljubomora. Trebala si biti grozna, sjećaš se? Ali nisi bila, ti si bila prelijepa. Trebala si biti ‘baba’, a zapravo sam shvatila da si mlada, slatka žena.

 

Moji planovi su osujećeni. Prihvatila si moju kćerku, od početka si je bezuslovno voljela kao i njenog oca, što je pravi dar za sve nas. Uključili ste moju kćerku u sve što ste radili i napravili da se osjeća voljeno i prihvaćeno. Stavila si njen odnos s ocem iznad vaše veze, a samo hrabra i odvažna žena to može uraditi.

 

Ashley je bila u djevojčicinom životu sedam godina, a dvije kao maćeha. Candice je priznala da ona i Ashley razmjenjuju poruke. Kaže da je zahvalna što ima Ashley kao dio kćerkine porodice.

 

– Obećavam da ću uvijek poštovati tvoj doprinos u odgoju naše kćerke. Nikad neću umanjiti tvoju poziciju u njenom životu niti napraviti da se osjećaš kao da nisi njena majka. Obećavam da ću učiti kćerku da bude zahvalna što ima dvije jake i odvažne žene u svom životu koje imaju hrabrosti da joj zajedno budu majke.

 

Kada je pismo objavljeno, kćerka je bila kod oca, pa je ispričala majci da je Ashley plakala kad ga je pročitala.

 

– Candice, ne znam šta da kažem, nisam baš dobra s riječima kao ti. Sve što mogu reći je da sam plakala dok sam čitala. Hvala ti za ovo pismo, osjećam se tako posebnom. Hvala ti za ovo pismo. Uljepšalo mi je dan, a držat ću ga uvijek blizu srca. Volim te – napisala je Ashley.

(Doznajemo.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.