x

GIORGIO ARMANI mirisi EPH & EDN !

„S Eau pour Homme želio sam utkati mirisni potpis u svoje viđenje muževne elegancije: snagu, staloženost i vedrinu.” Giorgio Armani

1984. godina - nastanak mirisa

Kreiranje mirisa uvijek je misterij. Osmišljen tijekom putovanja, u svojim notama stapa svjetlost krajolika, miris cvijeća ili voća: miris može zaustaviti vrijeme. Za modnog dizajnera, miris predstavlja dodatni izazov: baš kao i s kolekcijama, on mora preduhitriti trendove. Kao što odjevni predmet postaje simbol Maisona, miris odražava stalnost stila i postaje zaštitni znak.

Upravo je to slučaj s Eau pour Homme, prvim parfemom Giorgia Armanija za muškarce, kreiranim 1984. godine. 

Predstavivši Eau pour Homme, Giorgio Armani je pružio miris koji je u savršenom skladu s njegovom kreativnom filozofijom. Bočica zaobljenih linija u predjelu `ramena` i muževne strukture predstavlja vizualno utjelovljenje onog što sadrži. U srcu parfema leži bezvremenski miris klasičnog talijanskog stila, u koji je Giorgio Armani utkao dašak nonšalantnosti i spontane svježine, te tople i staložene muževnosti. Formula je toliko savršena da pridobiva poklonike već puna tri desetljeća.

Novo ruho

Nakon gotovo 30 godina, Eau pour Homme još uvijek zadržava svoj snažan, samosvjestan i jedinstven karakter. Sada je Giorgio Armani osmislio novu bočicu koja će odražavati njegov nepromijenjen duh – kao što krojač prilagođava odjevni predmet kako bi mu udahnuo notu moderne. Obline su profinjenije, a linije zavojitije. `Ramena` su manje zaobljena i postaju naglašenija. Nadalje, ornamenti pri bazi prepustili su mjesto metalnim naborima. Snažan dizajn pojačan je zlatnim odsjajem parfema. Crni, bakelitni čep okrunjuje novu siluetu. Sličan i neprimjetno različit, vjeran originalu i suvremeniji no ikad, Eau pour Homme se poigrava „sotto voce“ s bezvremenskim kodeksima muževnosti, elegancije i ljepote.

Armanijeva Italija

Eau pour Homme je mirisna alegorija, putovanje kroz prostor i vrijeme tijekom kojeg se  čarolija i tajne talijanske elegancije pretočavaju u parfem. 

Ovaj je miris prvenstveno simbol Italije. Buđenje uspomena, niz aluzija, inspiracija i utisaka koji oslikavaju mirisni portret svega što Giorgio Armani voli.

Moćna svježina

Formula Eau pour Homme ostaje u potpunosti nepromijenjena. Najprije donosi svježu vibraciju citrusa: gorke naranče i mandarine, poput prvog vala obasjanog suncem, oživljenog paprenim notama korijandera. Zatim slijede začinske note muškatnog oraščića i kumina, suptilno obavijene nerolijem. Svježina postaje sve snažnija i raskošnija, da bi je u konačnici ugrijale tople drvenaste arome cedrovine i pačulija, odražavajući nesputan, ali ukrotiv duh. Vještim stapanjem svjetlosti i sjene, vedrine sunca i tajnovitosti prizemnog bilja, Eau pour Homme savršeno odražava Armanijev stil.

Istinski bitak

Klasičan, a opet neodoljivo moderan, bezvremenski, a opet predvodnik scene, Eau pour Homme kroz legendarni portret Giorgia Armanija utjelovljuje ekskluzivne vrijednosti zahvaljujući kojima se ističe: iznimnu predanost vlastitom radu, jedinstveni smisao za eleganciju i neponovljivu sposobnost nadilaženja trendova i ostavljanja traga u povijesti muževnosti. Eau pour Homme se vraća u srce vlastite DNK: iznova se otkriva, a pritom ostaje vjeran sebi, donoseći zbir svih zamisli u jednoj pozi – fokus je na dizajnerovim rukama tik uz lice – s jasnom izjavom tvorca: to je moje.

Cijena* (*NB: cijena se može razlikovati po prodajnim mjestima):

EPH EDT V50MLToaletna voda u spreju ≈ 115 BAM
EPH EDT V100ML Toaletna voda u spreju ≈ 166 BAM

Novi klasik Giorgia Armanija

Prije svega – pomislite na crnu boju. Noć. Muževnost. S Eau de Nuit, najnovijim muškim mirisom Giorgia Armanija, raskošni val svježine i svjetlosti Eau pour Homme savršeno se stapa s bogatom i opijajućom senzualnošću začina, citrusa, cedrovine i irisa. U bočici koja uvelike podsjeća na svojeg brata blizanca, ali u elegantnoj verziji u crnom staklu, Eau de Nuit započinje novu eru u povijesti Armanijevih parfema: komplementarna igra svjetlosti i sjene, posvećena muškarcima koji teže eleganciji danju i noću.

Jedinstvena elegancija

Kao novi odraz Armanijeva duha, Eau de Nuit utjelovljuje sve temeljne komponente: jednostavnost dizajna, tečnost obrisa, jedinstvenu jednadžbu elegancije i nonšalantnosti. Poput dijaloga između tkanina, glatko staklo postaje površina i tekstura, ukrašeno slovima srebrnog sjaja. Geometrija linija postaje profinjenija i valovitija, evocirajući zlatno doba talijanske kinematografije, savršenu i gotovo nonšalantnu eleganciju zvijezda velikog crno-bijelog platna. 

Putovanja po Italiji

Miris je suština sna – istovremeno smion i intiman.

Eau de Nuit je putovanje u milansku noć, prijelaz između sumraka i zore. On predstavlja put kroz sadašnjost i prošlost, u gradu koji je poslužio kao kulisa za najveća djela kinematografije. Ima mnogo lica, a ipak je jedinstven; donosi stvarnu, a opet magičnu viziju. Eau de Nuit razotkriva brojne aspekte i utjelovljuje senzualnost. 

Val elegancije

Inspiriran prolaznom ljepotom trenutka u kojem se dan pretvara u noć, Eau de Nuit predstavlja mirisni odraz ove kratkotrajne transformacije. Intenzitet bergamota i ružičastog papra, ublažen kardamonom, podsjeća na nježne zrake sunca pri zalasku koje miluju kožu. Zatim se uočava raskošni akord muškatnog oraščića i puderaste note irisa: posljednji sjaj sunca svjetluca na već tamnoj površini vode. Konačno, neodoljiv misterij noći reflektira se u toplom vrtlogu jantara i zrna tonke.

Kreativan duh

Osjet sluha i vida, ljepota pokreta. Uhvaćen objektivom slavnog fotografskog dvojca Inez & Vinoodh, Eau de Nuit utjelovljuje novi aspekt muževnosti. Između svjetlosti i sjene, korištenjem klasične crne i bijele boje slavi se jedinstvena poveznica između fotografa Francesca Carrozzinija i violinista Charliea Siema. Talijanski vizionar i engleski umjetnik: dva kontrastna načina njegovanja izvrsnosti i umijeća nadmašivanja samog sebe. Zvijezde kampanje upravo su ruke ovih muškaraca, koji postaju prvaci predmetnog mentalnog sklopa, utjelovljujući vrijednosti koje Giorgio Armani njeguje: ispunjenog i samouvjerenog muškarca, kojem svaki dan predstavlja novo putovanje, novi poziv da iskaže svaku dimenziju vlastitog identiteta, vještina i inovativnosti. 

Charlie Siem 

Klasični violinist Charlie Siem rođen je 1986. godine u Londonu. Završio je Guildhall School of Music i Royal College of Music, a violinu je počeo svirati u dobi od tri godine. Prvi je javni nastup imao s Kraljevskim filharmonijskim orkestrom sa samo osam godina. Svirao je za prestižne institucije poput Kraljevskog baleta i Moskovske filharmonije, ali i s najvećim pop zvijezdama poput Lady Gage, The Who i Bryana Adamsa. Izdao je dva albuma i redovito održava koncerte širom svijeta.

Francesco Carrozzini 

Talijanski fotograf i režiser Francesco Carrozzini rođen je 1982. godine u Milanu. Vrlo je rano kročio u svijet mode, a studirao je kinematografiju u Los Angelesu i filozofiju u Milanu. Redovito surađuje s časopisom L`Uomo Vogue, a radio je i za Vanity Fair, The New Yorker, The New York Times i Rolling Stones, za koje je fotografirao najveća imena iz svijeta mode, filma, glazbe i umjetnosti. Francesco Carrozzini također režira glazbene spotove i kratke filmove. 

Cijena* (*NB: cijena se može razlikovati po prodajnim mjestima):

EAU DE NUIT EDT V50MLToaletna voda u spreju ≈ 115 BAM
EAU DE NUIT EDT V100ML Toaletna voda u spreju ≈ 166 BAM

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.