x

GLADNO DIJETE DIGLO DUBROVNIK NA NOGE: Sam došao u prodavnicu i molio ljude da mu kupe hljeba!

Kad se u nedjelju uveče na društvenim mrežama proširila fotografija malog gladnog dječaka koji je došao u jedan supermarket u Dubrovniku i molio prolaznike da mu kupe hljeba, pola grada se diglo na noge i pošlo u potragu za njim.

Jedna Dubrovčanka kupila je malom hranu i fotografisala ga, pa postavila sliku na internet, a onda je počela drama.

 

Zašto je dijete gladno, zašto je samo u osam uveče u supermarketu, da li uopšte ima porodicu - uzbunjeni Dubrovčani izašli su na ulice da ga traže, ali nisu imali sreće. Uzbunili su i policiju, čija je potraga bila uspješna - našli su malog kod kuće s roditeljima.

 

Policija neće da detaljiše, nego kaže da će po službenoj dužnosti obavijestiti Centar za socijalni rad o ovom događanju, a socijalni radnici će izaći na teren da utvrde u kakvim uslovima dječak živi i da li je i prije lutao bez nadzora roditelja.

 

Nezvanično se saznaje da dijete živi u blizini trgovačkog centra, koji mu je ``područje igre``, ali je nejasno zašto je i koliko dugo bio bez nadzora odrasle osobe. Građani su preko društvenih mreža ponudili i pomoć porodici čije je dijete navodno gladno, ali moraće da sačekaju procjenu socijalnih radnika.

(Slobodna Dalmacija)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.