x

GODINU DANA NAKON UBISTVA Otac mučki ubijene Tijane Jurić na grobu: Želim samo da mi moja...

- Imam ogromnu želju da mi moja Tijana dođe u san i kaže: „Tata, dobro sam“. Dan uoči nestanka poslala mi je poruke da je stigla s mora, da je dobro i da ide u Bajmok. Nismo se čuli tog dana - kaže Igor Jurić, Tijanin otac. Za porodicu Jurić godina iza njih bila je previše bolna i burna da jedino žele da to što se dogodilo njihovom djetetu niko nikada više ne doživi.

- Sve me je promijenilo. Supruga i ja imamo svoje vrijeme za tugovanje, kada se isplačemo. To niko ne vidi jer ne želimo da nas drugi doživljavaju kao nesrećnike, već da s nama pričaju normalno. Puno je urađeno, od samog zakona, Vidovdanskog festivala „Glas anđela - Tijana Jurić“, koji se održava u Svetozar Miletiću, i osnivanja fondacije. Za to jedino Tijani, zbog koje sve i radim, mogu da zahvalim.

 

Ima jako teških momenata jer ako želiš za nešto da se boriš uvijek ima ljudi kojima se ne sviđaš, kojima to ne odgovara. Ja sam se s tim pomirio i ne odustajem - poručuje otac.

 

Roditelji kažu da im je Tijana bila veliki oslonac u životu.

 

- Jednom, sa svega deset godina, zagrlila me je i rekla mi da će sve biti u redu. Ohrabrivala me je. Od kada je nestala, imam tu sliku pred očima. Jako mi je teško što je ona uvijek bila tu za mene, a ja nisam bio pored nje kada je njoj bilo najteže. S njom se moglo razgovarati i umjela je da pruži dobar savjet. Snagom koju mi je davala zadužila me je za cijeli život. Bila je jaka djevojčica. Danas je nema, ali je i dalje tu više nego ikada. Imam veliku odgovornost i obavezu i njeno ime mora da se izgovara s poštovanjem - kaže Igor Jurić.

 

Tijanin tata zna da bi mu kćerka sada rekla da o njoj ne treba toliko da se piše. 

 

- Rekla bi mi da nije zaslužila ovoliko pažnje, a zaslužila je mnogo više. Svaka pompa bi našoj Tijani smetala, ali način na koji je sada prisutna nam daje snagu da promijenimo sve što usporava pomoć djeci koja su u nevolji - kaže Igor Jurić. 

(Blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.