x

GORAŽDE: Održan prvi dječiji vikend mode i zabave ``Kids Fashion Weekend``

U predvečerje prelijepog dana u Domu mladih Centra za kulturu Goražde sinoć je u organizaciji ``FModels``-a održan je Prvi dječiji vikend mode i zabave ``Kids Fashion Weekend`` nakon tromjesečnog projekta u suradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Gorazde na čelu sa ministrom Damirom Žugom koji je nesebično pomogao da se kompletan projekat druženja edukativnih radionica i ujedinjavanja tri grada u potpunosti sprovede i kruniše modno-kulturnim događajem.

U prepunoj sali predstavili su se i mali i veliki manekeni iz tri  grada Gorazda, Foče i Sarajeva  u različitim izlazima i koreografijama. Grupa najmlađih profesinalaca iz Sarajeva FModels-a predstavila se sa prepoznatljivim make up artom na licu dok su srednja, Teen-grupa i veliki manekeni pomenute agencije predstavili novu kolekciju BAMBI shoes cipela (Sarajevo City Centar 2sp.) i proljetnu kolekciju butika ``ISTANBUL`` - Goražde.

 

Srednja stručna skola ``Džemal Bijedić`` Goražde predstavila se sa svojom poslednjom kolekcijom svečanih haljina i na taj način predstavila  rad svojih dizajnera, krojača, frizera  i šminkera uz profesoricu Džavidu D.

 

Na opšte oduševljenje publike mališani vrtića SOS, u zabavnom dijelu programa otplesali su svoj ples. Publika je imala priliku i vidjeti pored velike grupe manekena iz Sarajeva također i veliku grupu iz Goražda, a djevojke su nosile haljine butika ``Amela`` .

 

Da bi sve proteklo u savršenom redu pobrinuli su se pored Ministarstva Obrazovanja BPK sponzori i partneri projekta ``JP BOSANSKO-PODRINJSKE ŠUME`` i gospodin Kenan Kanlić, ``ROYAL KINDER JELLY``, ``BAMBI``, ``NEW EVENT``, ``VISPAK``, Centar za kulturu Goražde, ``KANTONALNA TELEVIZIJA GORAZDE`` i ``OKAC d.o.o`` kao i portal ekskluziva.ba.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.