x

Gadžo Comerc u proizvodnju uložio više od 1,5 miliona konvertibilnih maraka!

Podružnica Gadžo Comerc d.o.o. Velika Kladuša već više od dvije godine uspješno proizvodi, proizvode vrhunske kvalitete u četiri fabrike Agrokomerca d.d. u Velikoj Kladuši. Direktnom investicijom u proizvodnju obezbijeđena su radna mjesta za 235 radnika te osigurana njihova i egzistencija članova njihovih porodica. 

Kroz proizvodnju četiri osnovne linije proizvoda: biskvit / Tops i petit keks, kremovi /kakao i čokoladni namazi, prerada voća i povrća /začinske mješavine i pasterizirani program, instant supe i majoneze, na tržištu je postavljen izrazito visok standard u kvaliteti i sigurnosti proizvoda. Sve to dokazuju i certifikati HACCP i HALAL, uz stalni nadzor kvalitete proizvoda u mikrobiološkoj i hemijskoj laboratoriji.

 

Proizvodi su podijeljeni u osam velikih grupa proizvoda koje se sastoje od ukupno 56 vrsta različitih pakovanja vlastitih robnih marki i 20 pakovanja privatnih robnih marki. Ukupan asortiman se nalazi u ponudi na tržištu Bosne i Hercegovine i regije. Najpoznatija robna marka koju proizvodi Gadžo Comerc d.o.o. Velika Kladuša, TOPS, ujedno je i najprodavaniji biskvit na tržištu Bosne i Hercegovine.

 

Smjernice razvoja kompanije su jasno određene i prije svega se odnose na proširenje proizvodnih pogona kroz direktne investicije u nove pakirnice, instaliranje elektronskih sklopova na postojeće mašine, kupovinu novih mašina, te investicije u proizvodnu infrastrukturu u cilju rješavanja pitanja tehničke vode i cjevovoda. 

 

U narednoj godini plan je ostvariti lidersku poziciju u proizvodnji i prodaji biskvita TOPS, te program petit keksa pozicionirati među prva tri na tržištu Bosne i Hercegovine. Kroz planirane investicije nastoje se stvoriti preduslovi za povećanje proizvodnje i produktivnosti proizvodnih kapaciteta. Ujedno cilj je poboljšanje uslova rada i svakako povećanje broja radnika. Kroz saradnju sa obrazovnim institucijama u USK-a, žele stvoriti preduslove za zapošljavanje mlade kvalifikovane radne snage, posebno prehrambenih tehnologa i inžinjera. Duboko vjeruju da će kroz ovaj vid saradnje sa obrazovnim institucijama ostvariti pretpostavku za brži razvoj i povoljnije uslove života ljudi na ovim prostorima.  

 

Kazao je direktor Gadžo Comerc d.o.o. Velika Kladuša, Zlatko Sejmenović:

 

Kompanija Gadžo Comerc  ponosna je na svoja ulaganja i doprinos u razvoj bh. tržišta, otvaranje novih radnih mjesta  i razvijanje domaće ekonomije. Svojim doprinosom i pokretanjem domaćih proizvodnih kapaciteta dobar smo primjer i drugim kompanijama da ulažu novac, jer ovakve investicija doprinose boljoj i stabilnijoj budućnosti. Naši potrošači iznimno cijene ulaganja u razvoj domaćih kompanija, izvoznu orijentisanost i stvaranje novih radnih mjesta što daje stabilnost kompletnoj bh. privredi. 

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.