x

Gala veče DWC Balkan: Baletni spektakl u Zenici!

Sinoć je na daskama Bosanskog narodnog pozorišta Zenica priređena Gala večer u organizaciji ARS Centra u povodu revijalnog programa sa održanog kvalifikacionog takmičenja za Dance World Cup 2017. godine.

Kroz cjelovečernji program publiku su vodili mladi voditeljski par Mustafa Mekanić i Emina Horić.

 

Programu su prisustvovali i gosti: direktor DWC World Cup-a, gospodin John Grimshaw, internacionalni predstavnik žiria gospođa Mary Walledge, gospođa Edina Papo predstavnik žirija iz Bosne i Hercegovine i Maxim Clefos iz Moldavije.

 

Iz ARS Centra poručuju da sa ovom završnom večeri ustvari tek počinje otvaranje jedne nove pozitivne priče za baletnu umjetnost i plesnu umjetnost uopšte.

 

Imamo sve pohvale od direktora DWC-a za organizaciju ovog prvog takmičenja što nam daje snage i volje da se pripremamo i radimo sve bolje da bismo predstavili svoju državu u svijetu.

 

Iz ARS Centra također poručuju da ARS Centar kao licencirani predstavnik DWC za Bosnu i Hercegovinu i zemlje regije, kreće u još veći korak, a to je apliciranje za održavanje svjetskog takmičenja. Spremni su da gotovo odmah krenu sa pripremama, ali ističu da će trebati više podrške u obezbjeđivanju finansijskih sredstava, ne samo iz grada Zenice, nego države Bosne i Hercegovine, jer nije projekat lokalnog nivoa.

 

ARS Centar odmah nakon ovakvog događaja nastavlja raditi intenzivno kako na sopstvenoj produkciji tako i na predstojećim internacionalnim takmičenjima koji kreću u prvim danima proljeća.

 

Tekst: ARS centar Zenica

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.