x

Gegić: Drago nam je što možemo usrećiti naš narod, ovdje nećemo stati!

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila je najveći uspjeh u historiji naše košarke plasiravši se među osam najboljih reprezentacije Evrope.

Jedan od najzaslužnijih za taj podvig je i talentovani Ammar Gegić koji zajedno sa Džananom Musom predstavlja okosnicu našeg tima. 

 

``Osjećaj je izvanredan, ponosni smo na naš uspjeh koji smo ostvarili, ali ovdje nećemo stati, drago nam je što bar na neki način možemo usrećiti naš narod i hvala svima koji nas bodre, posebno nam znači podrska našeg pomočnog trenera Borisa Džidića koji nije mogao da putuje sa nama zbog zdravstevnih problema te mu želimo brz oporavak``, ističe talentovani košarkaš u razgovoru za naš portal.

 

Gegić je u pobjedi nad Litvanijom postigao 27 poena, a samo dva skoka su ga dijelila od double-double učinka. Prema njegovim riječima ključna je bila moralna podrška selektora Emira Halimića i ostatka Stručnog štaba.

 

``Enormna podrška svih ljudi koji vjeruju u nas nam je dala jedan veliki vjetar u leđa. I kada smo gubili kontrolu nad utakmicom selektor Emir Halimić i ostatak Stručnog staba pružali su nam ogrmnu moralnu podrsku i davali važne savjete koji su nam pomogli da mirno privedemo meč kraju. Smanjili smo greške na minimum, odbranu smo dobro igrali, uz sve to pratila nas je i sreća baš kao što kaže stara poslovica: `Sreća prati hrabre```, kazao je ovaj 16-godišnjak.

 

Naredni protivnik Zmajeva je još jedna supersila, selekcija Francuske sa kojom ćemo snage odmjeriti u petak, možda i najveći talenat bh. košarke je svjestan kvalitete protivnika, ali ipak se nada pobjede i u ovom duelu.

 

``Radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi, dosta trče i dosta sigurno su došli do četvrtine finala bez izgubljene utakmice, ali mi ćemo svojom borbenošćcu učiniti sve što je u našoj moći da ih pobjedimo i da se plasiramo u polufinale``, rekao je Gegić u razgovoru za SCsport.ba.

 

Izvor: scsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.