x

Gile renovirao kuću devetočlane porodice iz Olova!

Amar Jašarspahić Gile, prvi bh. pobjednik muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, pridružio se nedavno humanitarnoj akciji za pomoć devetočlanoj porodici iz Olova, čija je kuća devastirana u prošlogodišnjim snježnim padavinama.

Amar Jašarspahić Gile, prvi bh. pobjednik muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, pridružio se nedavno humanitarnoj akciji za pomoć devetočlanoj porodici iz Olova, čija je kuća devastirana u prošlogodišnjim snježnim padavinama. Naš pjevač inače je poznat kao veliki humanitarac pa ni u slučaju ove porodice njegova pomoć nije izostala. 

 

Radno ljeto

 

Iako je tokom cijelog ljeta bio zauzet radom na novom albumu i brojnim nastupima u Bosni i Hercegovini, kao i inozemstvu, Gile je sa svojim timom insistirao na tome da radovi na kući budu završeni u rekordnom roku.

 

- Postarali smo se da kuća bude renovirana do početka školske godine s obzirom na to da je u pitanju samohrana majka sa osmero djece. Svi su radovi na objektu privedeni kraju – kazao nam je Gile.  

 

Radno ljeto Gile će finalizirati izdavanjem novog albuma, na kojem dugo radi i u čijoj je realizaciji okupio veliki broj respektabilnih saradnika. 

 

Promocija u BiH

 

- Još imam dosta obaveza, kako poslovnih, tako i onih koje imaju humani karakter. Čim album ugleda svjetlost dana, počet će njegova promocija širom naše zemlje - navodi Jašarspahić.

 

Gile je preksinoć imao uspješan koncert u Parizu, pred brojnom publikom, koja je s njim pjevala i nedavno objavljene singlove “Trnje oko srca” i “Prekasno”. Naredni nastup u BiH planiran je u Mostaru, a potom ponovo slijedi dijaspora, i to u Švicarskoj. 

 

Dvije nagrade u Skoplju

 

Amar Jašarspahić Gile dobitnik je  brojnih priznanja za humanitarni angažman. U toku ove godine dobio je dvije nagrade u Skoplju, za najboljeg mladog pjevača te za humanost. U svom radu akcent stavlja na mlade, i to na njihovo školovanje i zdravlje. 

(Dnevni avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.