x

Glavni modni trendovi za 2018. prema Pinterestu su…

Spremate li se u shopping za nadolazeću sezonu, ovo su trendovi koji vam mogu poslužiti kao inspiracija!

Pinterest se već u prvim danima svog postojanja profilisao kao stranica na koju će mnogi otići u potrazi za inspiracijom, a nemamo razlog da sumnjamo da tako neće biti i u godini pred nama. Posebno je zanimljivo što u svakom trenutku možete vidjeti statistike kad je riječ o “pinovima” i pretragama, koji nam onda omogućuju relativno sigurno predviđanje nadolazećih trendova.

Kako sada stvari stoje, desetak se trendova već nametnulo, i popularnost im ne prestaje rasti, a u nastavku provjerite o kojima je tačno riječ.

#1 Predimenzionirane naušnice

Popularnost ovom modnom dodatku je na Pinterestu porasla za gotovo hiljadu puta, pa ako ste mislili da se radi o prolaznom trendu, razmislite još jednom.

#2 Beretke

Ove chic kape više nisu rezervisane samo za Francuskinje – nose ih gotovo sve trendseterice, a popularnost na Pinterestu im je porasla za 269 %.

#3 Obuća s dodacima

Voljeli vi bisere, zakovice i kristale ili ne, činjenica je da su postali nezaobilazan dodatak obući poput patika ili pak cipela na petu.

#4 Hlače “na trapez”

Mnogi se nikad neće zasititi skinny jeansa i to je sasvim u redu, ali veliki povratak hlača na trapez ili “zvoncara” niko nije mogao da ne primijeti. Nose se uz cipele s potpeticom, patike ili sandale, podjednako u večernjim i dnevnim varijantama.

#5 Logo

Ove je godine termin “logomanija” s razlogom ušao u naše rječnike, a tamo će, čini se i ostati. Od Googlea, DHL-a, Kappe do Championa, isticanje logotipa ostaje nepobitan trend.

#6  Prorez

Duboki prorez ćemo i dalje viđati na haljinama, suknjama, majicama i košuljama, ako je suditi prema statistikama na Pinterestu, gdje mu je popularnost porasla za 147 %.

#7 Jeans

Ovo je trend koji uvijek očekujemo i kojem se veselimo. Postoji li bolja kombinacija od farmerki i bijele košulje ili toplog džempera?

#8 Lakirana koža

Ako su 2017. godinu obilježile slavne sock boots, u 2018. ćemo gledati cijeli niz obuće načinjene od lakirane kože, uz dodatak pleksi-stakla na potpeticama ili na torbicama.

#9 Slojevito odijevanje

Dobro je poznato kako odjevne kombinacije koje uključuju mnogo slojeva često izgledaju fenomenalno, pa stoga nimalo ne čudi što je pretraga zimskih stylinga u slojevima u stalnom porastu.

#10 Čarape

Još jedan trend koji dijeli javnost, ali koji postaje sve traženiji. Nose se čarape svih modela i uzoraka i to na cipele s potpeticom, čizmice, pa čak i baletnake i natikače.

 

Izvor: Ljepotaizdravlje.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.