x

Godinama žrtva nasilja | Dramatični vapaj: Ubit ću se, nemam kome da se obratim!

- Ubit ću se, kome da se obratim, od koga pomoć da tražim?! Nakon što me je pretukao, danas sam saznala da mu je napisana prekršajna prijava i da je pušten na slobodu - kazala nam je jecajući Edna Haračić iz Kaknja koja je već nekoliko godina žrtva fizičkog nasilja njenog nevjenčanog supruga Midheta Kovača zvanog Mido.

Iz pakla psihičkog i fizičkog nasilja, koje je trpjela tri godine, kako kaže, od strane njenog supruga, odlučila je da izađe u januaru ove godine.

 

- Iako imamo i maloljetnu kćerkicu, smogla sam snage i napustila sam ga, našla posao, počela ići na jogu, počela novi život. No, u petak mi je došao na posao u vidno pijanom i nadrogiranom stanju i na radnom mjestu me uhvatio za kosu i počeo šakama udarati, kazala je za portal Avaz.ba Haračić.

 

Prema njenim riječima, odmah je pozvala policiju, no, iako su njenog bivšeg supruga tada uhapsili, sljedeće jutro su ga pustili na slobodu.

 

- On već ima uvjetnu osudu, ali nije poslat ni na izdržavanje kazne. Naime, dok smo bili u braku, pretukao je jednog momka tvrdeći da je taj momak u vezi sa mnom. Očigledno mu niko ništa ne može. Iako sam tražila izricanje zaštitne mjere odnosno zabranu prilaska, a koju prema zakonu trebam dobiti u roku od 24 sata, prošlo je već sedam dana, nisam je još dobila. Jednostavno, on može da hoda gradom i mariše koga god hoće i nikome ništa, kazala je jecajući Haračić.

 

Iako smo kontaktirali Aldinu Ahmić, portparolku MUP-a ZDK-a, na naše pozive još nije odgovorila. 

 

Izvor: Avaz.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.