x

Golf R s Performance paketom: Više zvuka, manje kilograma¸!

Nakon predstavljanja na posljednjem Sajmu automobila u Ženevi u Volkswagenu su objavili nove detalje o Performance paketu koji se opciono nudi uz osvježeno izdanje trenutno najsnažnijeg Golfa.

S opcionim paketom Performance kupci Golfa R mogu računati na titanijumski izduvni sistem s četverostrukim izduvnim završecima koji „potpisuje“ renomirana slovenačka kompanija Akrapovič, a pored plemenitijeg zvuka (čiji se intenzitet dodatno reguliše u ovisnosti od izabranog radnog programa) novi izduvni sistem smanjio je ukupnu masu najsnažnijeg produkcijskog Golfa za sedam kilograma.

 

Kompletom unaprijeđenih kočnica masa je smanjena još dva kilograma, a pored boljih rezultata prilikom kočenja bolje je i hlađenje. Za ovu priliku drugačije su i prednje disk-pločice koje su posebno razvijene za opcioni Performance paket.

 

U Volkswagenu naglašavaju da kupci sve spomenute elemente mogu naručiti i pojedinačno, a u ponudi je i mogućnost naručivanja guma čija je smjesa i gazna površina namijenjena za korištenje na stazi. U opciji je i nekoliko karoserijskih aerodinamički optimiziranih komponenti, zaključno sa spojlerom na trećim (ili petim) vratima s kojim se povećava prijanjanje zadnje osovine.

 

Posljednje izdanje Golfa R pokreće dvolitarski četverocilindarski turbo beninski TSI motor koji raspolaže s 310 KS, a zbog otkazivanja projekta koji se krio iza naziva R400/R420 Golf R ostaje najsnažniji produkcijski Golf.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.